hur du dubbelkolla din diagnos

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-26
Vi har alla hört de hemska historier från vänner, familjemedlemmar och till och med kändisar om att vara fel diagnos med ett allvarligt medicinskt tillstånd. Den senaste offentlig person att ansluta sig till denna grupp av olyckliga människor är Suzanne Somers, som meddelas på "Early Show" att hon hade förletts att tro att hon hade inoperabel cancer i sex dagar innan upptäcka sanningen. Somers berättade intervjuaren om "Early Show" att "Under sex dagar bekräftade sex läkare jag hade inoperabel cancer. Jag gick in som dal av rädsla. Jag såg min död. Det var hemskt "

Även Somers är inte ensam om denna fruktansvärda situation är det viktigt att inte fastna i det drama som omger en kändis gå allmänheten med att vara fel diagnos It. är lätt för människor att ta klivet över till: ". om det kan hända att en stjärna, då det kan hända mig" Samtidigt som det finns en viss sanning i detta påstående, skulle det vara fel att anta att varje diagnos, allvarliga eller inte, är en potentiell medicinsk mardröm väntar på att hända. Antalet faktiska sjukdomstillstånd är fel diagnos varierar kraftigt och beror på så många variabler att det är nästan omöjligt att avgöra. De variabler som lerigt vatten omfattar: medicinsk diagnos själv, klinikern, graden av erfarenhet av sjukvårdspersonal och många ockulta eller dolda medicinska problem som patienterna antingen vet att de har eller försummelse att dela med sin leverantör
<. br /> Medan den medicinska misstag händer-en av de bästa garantierna mot dem påverkar dig-är DU! I denna artikel kommer jag att beskriva åtgärder för att förhindra felaktiga diagnoser händer för dig

Du behöver:.
En fullständig förståelse av vad din "arbeta" diagnos är enligt din vårdgivare.
En terapeutisk relation med din vårdgivare.


1.
Se till att du förstår vad din leverantör säger du om din hälsa. Om namnet på diagnosen verkar konstigt eller är du aldrig hört talas om, har leverantören skriva ned det på en bit papper. Ännu bättre, insistera på att du och din leverantör finna en omfattande webbplats om ditt tillstånd att se till att alla är på samma sida.
2.
Fråga vilka provningar som krävs för att bekräfta den föreslagna diagnos och som utför testerna. Skriv namnen på dessa tester ner och gör dina läxor!
3.
Fråga vem tolkar dessa tester. Har din allmänna primära vårdgivare har de kunskaper, färdigheter och utbildning för att tolka tester, eller göra resultaten måste granskas av en specialist?
4.
Om en specialist behövs, är det mycket troligt att du också kommer att behöva en specialist vård. Ta upp detta med din primära vårdgivare och diskutera om extra skötsel är nödvändig.
5.
Leta upp din primära vårdgivare (eller någon leverantör för den delen) om deras koncessionsnämnden hemsida. Praktiskt taget alla stater bibehålla allmän tillgänglig webbplats att se om det är (eller var) några väntande åtgärder om leverantören i fråga. Se om det har förekommit några trovärdiga klagomål, åtgärder eller andra bekymmer som utfärdats mot din leverantör. Det är viktigt att komma ihåg du letar efter trovärdiga klagomål. . Nästan vem som helst med en "yxa att slipa" kan lämna in ett klagomål mot en leverantör som kunde vara helt grundlösa
6
Få, Fråga inte, om ett andra utlåtande innan du påbörjar en behandling eller att acceptera en diagnos kan du känna dig obekväm med-kom ihåg, det är din kropp och din hälsa.
7.
Akta dig för "bota-overaller. " Det finns väldigt få förhållanden som kan vara helt botas med en produkt, medicin eller naturlig intervention.

Tips och varningar


 • Det finns inget sådant som en "mirakel bota. " Om en läkare säger att han eller hon har en, Run Like Hell på annat sätt!
 • Du har kontroll över din hälsa och liv. Bli inte underordnas dina medicinska leverantör. Både du och din leverantör ska vara partner i din vård.
 • Denna artikel är endast i informationssyfte. Endast en licensierad vårdgivare kan diagnostisera och behandla sjukdom.


 • Previous:nothing Next:Hur får man en bättre natts sömn

  Relaterade artiklar


 • DNA-test lagar
 • Enklaste sättet att sätta i kontaktlinser
 • Yaz preventivmedel säkerhetsvarningar
 • vad är orsakerna till illamående under graviditeten?
 • Vad händer om du dricker för lite vatten?
 • Vad är definitionen av en sjuksköterska barnmorska?
 • Finns det ett samband mellan klimakteriet & depression?
 • riskfaktorer för spontan abort
 • fertilitetsproblem efter vasektomi återföring
 • hjälp för dregling & stamning barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com