hur man kan stoppa din unge från att få fett på psych droger

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-12-26
Elva veckor sedan ditt barn vägde twenty pounds mindre. Hur är det möjligt, undrar du. Tja om ditt barn tar en anti-psykotiska läkemedel, packning på pounds kan vara svårt att förhindra, enligt en färsk studie som publicerats i "American Medical Journal. "

Dessa anti-psykotiska läkemedel som används, att behandla en rad psykiska sjukdomar-inklusive bipolär, autism, ADHD och andra psykiatriska problem-kan verka som en gud-sända för många föräldrar till barn som lider av dessa sjukdomar. Men risken för explosiv viktuppgång kan vara oerhört skrämmande för föräldrar och barn lika. Läs vidare för att lära sig några säkra steg vuxna bör vidta för att hjälpa barnen hålla läkemedelsinducerade viktökning i schack

Du behöver:. .
Tålamod
Information om ditt barns tillstånd.
Engagemang för att stödja ditt barn.


1.
Beväpna dig med fakta.
forskning och lära sig så mycket du kan om ditt barns sjukdom och de läkemedel som förskrivs. Utbilda dig själv om de biverkningar som varje läkemedel kan orsaka. Innan du låter ditt barn att ta medicin som kan orsaka viktökning bli hans advokat och be sin läkare att prova andra mediciner som inte har viktökning som biverkning innan han gick över de som kan.
2.
Föregå med gott exempel.
Modellering en hälsosam livsstil kommer att säga mer för ditt barn än någon föreläsning någonsin kommer. Se till att du inte beställa Supersized värde måltid i kör genom fönstret eller den extra dubbel fuskverk fruktglass till efterrätt. Vi har alla hört, "ta trapporna istället för hissen, parkera långt bort från butiken. "Nu är det dags att genomföra några av dessa förslag för att visa ditt barn hur små förändringar kan göra stor skillnad. Gör det till en vana att göra någon typ av motion på de flesta dagar, så att ditt barn kommer att följa dig.

3.
Ta bort kockmössan.
Alltför många barn äter vad de vill när de vill det och brukar de inte gör de friskaste val. Återinför familjemåltid tid och göra en näringsrik , del kontrollerade måltid för alla. Inga fler tar alla order. Låt ditt barn besluta om att delta i vad som serveras eller att passera. Låt det inte bli en maktkamp. Sissy behöver inte äta, men behöver veta att om hon väljer att inte hon kommer få vänta tills det är dags för nästa måltid för att fylla magen. Det kommer inte ta henne lång tid att räkna ut är det bättre att äta hälsosamt än att vara hungrig.
4.
Move it och förlora den.
Få ditt barn deltar i utomhusaktiviteter. Camping, tennis, simning, snowboard för att nämna några. Kasta frisbee runt eller ta en promenad efter middagen. Om ditt barn har mer av en konkurrenskraftig art registrera honom för en organiserad lagsporter. Tilldela aktiva sysslor. Dammsugning, klippa gräset, tvätta bilen, kratta löv, promenader. Little Jason kan bränna några kalorier, vara till hjälp, och tjäna lite extra pengar.
5.
Spetsa ditt skåp med näringsrik mat.
Fortsätta att erbjuda hälsosamma alternativ för mellanmål och måltider. Sissy förmodligen inte kommer att hoppa på tåget över natten. Experter säger att du antagligen kommer att erbjuda henne en ny mat åtta till tio gånger innan hon beslutar hon gillar det. Å andra sidan gör förtala inte någon mat. Allt med måtta. En tillfällig cupcake kommer inte att orsaka massiv viktökning men om du förbjuder det kan du vara säker på att hon kommer att hitta ett sätt att smyga det. Förbjuden frukt smakar alltid gott.
6.
Lär ditt barn om kost.
Ta din shopping barn livsmedelsbutik med dig. Läs etiketter tillsammans, och förklara skillnaden mellan nyttiga ingredienser dvs hela korn kontra onyttiga ingredienser dvs fruktos eller raffinerat socker. Visa dem hälsosamma alternativ till några av de mindre än önskvärt tilltugg. Lär dem att handla i ytterkanten av affären där de flesta av färska, icke förädlade livsmedel objekt snarare än i centrum gångarna där förädlade livsmedel lagras. Post Barnens Matpyramiden på kylskåpet och hänvisa till det när du hjälper dem att förbereda ett mellanmål av fullkornsvete kex med ekologisk jordnötssmör istället för kakor och läsk.
7.
Cheer på din barnet.
Se till att ditt barn vet att du är hans största fan. Försäkra honom att plötslig viktökning orsakas av en kemisk reaktion på grund av sin medicinering och inte beror på dåliga val eller brist på självdisciplin. Ingjuta i honom den meningen att du alltid kommer att vara där för honom och vill hjälpa till med vad livet kastar på honom. Oavsett om det är viktökning beroende på medicinering eller en crush på en ny flickvän, har du hans rygg.

Tips och varningar


 • Tips
 • Ta hjälp av en certifierad nutritionist vid behov.
 • en förändring i veckan. Omskrivningen en hel livsstil i ett helt svep är ett recept för misslyckande.
 • Håll kontakten med ditt barns läkare.
 • Använd inte mat att fixa emotionell eller fysisk smärta eller som en belöning.
 • matdags roligt
 • Vet kalori krav för barn:.
 • 6-12 år 2. 200 kalorier per dag
 • tonårstjejer 2. 200 kalorier per dag
 • tonåring pojkar 2. 800 kalorier per dag
 • Kontakta ditt barns läkare om du märker några kvarstående symtom på depression eller låg självkänsla.


 • Previous:nothing Next:hur du dubbelkolla din diagnos

  Relaterade artiklar


 • ägglossning efter preventivmedel
 • hur du förklara din första perioden
 • hur man förebygger njursten när du är gravid
 • där att ställa medicinska frågor
 • hur man förbereder för influensa säsong naturligt
 • hur man kan stoppa digivande efter avslutad amning
 • akuta behandlingar för andfåddhet
 • Graviditet & ulcerös kolit
 • Vad räknas som en feber hos spädbarn?
 • pristiq för klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com