livsmedel som höjer urinsyranivåerna

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-12-09
Hyperurikemi är ett tillstånd där nivåerna av urinsyra i kroppen är onormalt hög. Urinsyra är ett avfall som produceras under metabolismen av purin, ett ämne som i vissa livsmedel. Men förhöjda urinsyra-syra nivåer är oftast inte bara en fråga om vad du äter, men påverkas också av den takt som kroppen producerar urinsyra och den effektivitet med vilken det avyttrar substans i urinen.

hälsomässiga betydelse

Förhöjda urinsyra-syra nivåer, i och för sig, kan orsaka några symptom alls. Men hyperurikemi så småningom kan leda till njursten och även njursvikt och anses vara ett varningstecken för hjärtsjukdom, högt blodtryck och kronisk njursjukdom. Enligt MayoClinic. com, läkare är osäker på om hög urinsyra-syra nivåer har någon roll i att orsaka dessa tre villkor eller helt enkelt ett tecken på nära förestående problem.

Gikt

Den kanske vanligaste konsekvensen av hyperurikemi är gikt, en smärtsam form av artrit där urinsyra-syra kristaller ansamlas i vissa leder. Även om nästan alla gemensamt kan påverkas tycks en av gikt främsta mål att vara lederna i tån. Det märks att gikt, enligt MedlinePlus, är leder som är röd och svullen, varm vid beröring, stel och oerhört smärtsamt.

Hög Purin Foods

Även hyperurikemi är inte bara en fråga om kost, vissa livsmedel bidrar till problemet och bör undvikas om du är diagnosen högt urinsyranivåer. Börja med att eliminera hög purin livsmedel från din diet. Dessa inkluderar ansjovis, sill, makrill, sardiner, pilgrimsmusslor, köttextrakt; vilt, såsom rådjur, och inälvsmat, såsom hjärna, njurar, lever och så kallade bräss, som definieras som den ätliga körtlar av ett djur. Även om dessa livsmedel är högst i puriner, kan man hitta i mindre mängder i all fisk, kött och fågel, så ät inte mer än 4 till 6 oz. En dag av kött, fisk eller fågel

andra livsmedel som bör undvikas

HealthCastle. com rekommenderar att följande grönsaker och spannmålsprodukter också ätas med måtta: sparris, blomkål, bönor och ärtor, linser, champinjoner, havregryn, spenat och vetekli och vetegroddar.

Alkohol

Alkohol kan förvärra problemet med hyperurikemi eftersom det stör kroppens utsöndring av överskjutande belopp av urinsyra. Om du får diagnosen hyperurikemi eller, ännu värre, lider av en specifik sjukdom eller tillstånd med anknytning till förhöjda urinsyra-syra nivåer, undvika alkohol helt och hållet eller behålla det belopp som du dricker till ett absolut minimum.

Behandling

Om du får diagnosen onormalt höga halter av urinsyra kan din läkare förskriva läkemedel som hjälper kroppen göra sig av det mer effektivt. Han kan också förskriva läkemedel för att behandla akut smärta och inflammation i gikt, om det är så du upptäcker att du är hyperuricemic. Och du kan göra din del genom att undvika mat som förvärrar problemet och att eliminera eller minimera din alkoholkonsumtion.

Previous:nothing Next:Så för att lindra en tung period

Relaterade artiklar


 • hur att hålla sig frisk under graviditeten
 • hur man hanterar ensamhet
 • Vilka är biverkningarna av perioder?
 • diet val efter gastric bypass
 • skälen för oregelbunden stänkblödning, blödning mellan menstruationerna
 • När ska jag göra en nebulisatorn behandling med mitt barn?
 • vad gör gynekologer & förlossningsläkare göra?
 • hur man kan övervinna överaktiv blåsa på egen hand
 • Hur man använder en hatachi massageapparat
 • Vilka är orsakerna till smärta mitt i bröstet?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com