postmenopausala bäckensmärta

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-12-06
Kvinnor som är post-menopausala bör inte lider av endometrios, men det kan hända. Endometrios kan resultera i smärta i bäckenet som kan ett antal andra villkor inklusive cykliska vulvitis och muskelknutor. Problem och smärta kan bli resultatet av minskade östrogennivåer, som inträffar i klimakteriet. Å andra sidan, kan problem uppstå även på grund av östrogen som kvinnans kropp får när hon tar hormonbehandling

Endometrios Sällsynta men möjligt

Endometrios är en östrogenberoende sjukdom som orsakar smärta i bäckenet. Generellt förefaller det kvinnor som är i reproduktiv ålder, men post-menopausala kvinnor inte är helt undantagna, även om villkoret är sällsynt bland postmenopausala kvinnor, enligt Informaworld. com. Endometrios uppstår när slemhinnan i livmodern, som kallas endometrium, finns utanför livmodern. Om du är i klimakteriet och lider av endometrios, kan det bero på användning av hormonbehandling (HRT).

Roll Hormoner

Medscape. com konstaterar att teoretiskt, kvinnor som tar hormonbehandling löper större risk att utveckla muskelknutor, vilket kan orsaka smärta, eftersom östrogen stimulerar fibroid tillväxt. Myom har både progesteron och östrogen receptorer, vilket innebär att de svarar på hormonell stimulering, vilket sker när hormoner tas. Vanligtvis kommer muskelknutor minskar när kvinnan är helt i klimakteriet på grund av den naturligt minskade nivåer av östrogen och progesteron. Muskelknutor kan orsaka rygg-och bäckensmärta och tryck, förstoppning, uterin blödning och inkontinens.

Storlek Fibroider

Den smärta som du kommer att uppleva från muskelknutor allt beror på storleken och placeringen av muskelknutor. Posterior muskelknutor kan ge smärta i nedre ryggen medan de ligger i breda ligament kan komprimera ischiasnerven och resultera i ensidiga smärta i nedre buken. Om du har en främre fibroid kan detta leda till kompression av blåsan och vara smärtsam. Om fibroid är stor kan detta skapa svårigheter för en kvinna när hon försöker att kissa eller ha en avföring.

Andra orsaker

bäckensmärta kan också härröra från cyklisk vulvitis. Detta villkor omfattar herpes simplex-infektioner, sprickbildning och gallring av vaginal huden som är ett resultat av minskade östrogennivåer, infektioner jäst, lichen planus och lavar skleros, enligt Diane K. Newman, RNC, MSN, CRNP, faan.

Ytterligare saker att tänka

Tumörer också kan producera bäckensmärta, så kan bäckenet sammanväxningar, interstitiell cystit, kolit, colon irritabile, kolorektal tumörer och divertikelsjukdom. Om du är post-menopausala och upplever bäckensmärta, rådgöra med din läkare.

Previous:nothing Next:hur man gör kyla halsen förpackningar

Relaterade artiklar


 • naturlig vård för Graves ögonsjukdom
 • Vad räknas som en feber hos spädbarn?
 • hur man använder ett strykjärn för att döda vägglöss & springmask
 • vad som omfattas av ett hälso-och sjukvård fullmakt?
 • hur man läka brännskador på huden
 • fettsnål mat & kost
 • hur man ska behandla friktion bränna
 • vad man ska förvänta sig av en Pap-test
 • hur man gör en sinus skölj
 • hur avkoda socker spannmål
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com