preventivmedel, kontinuerlig behandling och graviditet

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-01
Preventivmedel är lättillgänglig och ger en kvinna att ha kontroll över sin reproduktion, men det stora antalet alternativ i preventivmedel kan vara överväldigande. Till exempel kan kvinnor väljer att ta sitt preventivmedel noncontinuously (de har en vecka av placebo piller), eller så kan de ta den tiden (de har ett aktivt piller varje dag utan placebo vecka). Om en kvinna väljer kontinuerlig behandling alternativ, ska hon följa några riktlinjer

hormonnivåer

Se till att du tar en medicin födelsekontroll som har samma mängd östrogen och progesteron varje dag (dvs, det är monofasiska). Detta hjälper till att hålla hormonnivåerna i samband med ägglossning mer konsekvent, och därmed minska risken för en "oavsiktlig" ägglossning och befruktning. Läkarna tror också att ökningen av progesteron med modifierade nivå preventivmedel också ökar risken för genombrottsblödning.

Placebo

Ge dig själv en tillfällig paus från kontinuerlig preventivmedel terapi. Vissa preventivmedel medicinering är konstruerat för aktiva doser för bara 21 dagar, andra i 3 månader och en (Lybrel) för ett helt år. Du kan dock hända att din genombrott blödningar (stänkblödning) är värre om du aldrig har en karenstid. När du slutar ta piller under en kort period för att få en karenstid, så att spotting minskar, använd en alternativ preventivmetod såsom kondom. Det är möjligt att ägglossning och bli gravid i samma vecka du avbryter dina program preventivmedel.

bli gravid

Om och när du bestämmer dig för att bli gravida, bör du kontakta din läkare först och informera henne om att du inte längre kommer att ta preventivmedel, särskilt om du är på mediciner vars dosering är beroende av hormonnivåer. Hon kan använda en tenta och hormon tester för att hjälpa dig att utvärdera hur din kropp reagerar på preventivmedel tillbakadragande och informera dig om de exakta fysikaliska processer i samband med din kropp producerar graviditetshormonerna och för sig själv igen.

När du besöker din läkare, kan han säga att du ska vara beredd att ägglossning redan två veckor efter avslutad din kontinuerlig behandling preventivmedel. I genomsnitt har kvinnor en period fyra till sex veckor efter att ha gått ut preventivmedel. Det är bra att försöka bli gravid omedelbart efter att på kontinuerlig preventivmedel terapi. Du kan dock tycka att det är svårt att förutse ägglossning och din menstruation cykler ett tag eftersom kroppen ibland hicka lite i form av starta sin normala hormonella cykel.

Om du inte har haft en period efter tre månader stoppa din kontinuerlig behandling preventivmedel, ta ett graviditetstest. Även om det är mycket sällsynt, är det möjligt för dig att ägglossning och bli gravid efter att du avbryta behandlingen preventivmedel och har därför inget period. Det är normalt för perioder kommer att försenas, speciellt efter att på preventivmedel under långa perioder, men om du inte är gravid och din perioder fortfarande inte har återvänt efter sex månader, gör en ny tid hos din gynekolog bara att se till att allt är okej.

Previous:nothing Next:vikten av elektrolytbalansen i kroppen reaktion

Relaterade artiklar


 • skulle en missad tid vara ett tecken på livmoderhalscancer?
 • rödklöver i behandling för klimakteriet
 • topikal behandling av löss
 • Hur att växa längre på höjden runing
 • säkerhet Premarin grädde
 • om tendinit hos barn
 • information om kompressorer luftkonditioneringen
 • information om högt blodtryck för barn 12 år och äldre
 • Hur man använder en hatachi massageapparat
 • fettsnål mat & kost
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com