vikten av elektrolytbalansen i kroppen reaktion

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-12-01
Det är oerhört viktigt för elektrolyter i kroppen att vara i balans så att dina kroppsliga funktioner fungerar smidigt. Motion, stark värme och även helt enkelt åldrande kan sätta in dessa grundsatser ur smäll, och du på sjukhuset. Om saldot är av, kanske du lider av en rad olika villkor och sjukdomar, bland annat muskelkramper, förvirring, trötthet och hjärtklappning

Vad är Elektrolyter

Den viktigaste elektrolyter i kroppen är natrium, kalium och kalcium. Det finns andra (inklusive magnesium, klorid och karbonat), men sjukdomen är oftast förknippas med en obalans av natrium, kalium och kalciumnivåer. En elektrolyt obalans kan leda till värmeslag och hjärtproblem samt problem med balans, domningar och trötthet.

Orsakerna till obalansen i

Elektrolytrubbningar kan orsakas av en mängd faktorer, men inträffar oftast tillsammans med en hydrering problem. Riklig svettning, ökad diarré och feber kan alla bidra till en elektrolytrubbningar, eftersom både kalium och natrium utsöndras i vatten. Ett system för hela infektion såsom sepsis kan också orsaka en obalans, framför allt på kalcium nivåer som sedan hämmar absorptionen av vitamin D. dricker för mycket vatten när du tränar kan också orsaka en obalans av elektrolyter om de inte ersätts.

Diagnostisera en Elektrolytrubbningar

elektrolytnivå lätt kan upptäckas genom blod och urinanalys.

Behandling för Elektrolytrubbningar

När den obalans har konstaterats, din läkare kommer att behöva hitta orsaken och behandla den. Användning av diuretika, underliggande njursjukdom och sköldkörtelproblem kan alla orsaka elektrolytrubbningar, men i många fall är problemet tillfälligt orsakas av sjukdomar såsom mage virus och feber och kan behandlas genom att dricka en elektrolyt rika dryck såsom Pedialyte eller Gatorade .

Varning

Kontakta läkare om du inte känner dig bättre efter att ha druckit en elektrolyt dryck -. i vissa fall en elektrolyt obalans är ett tecken på ett mer allvarligt problem

När du är sjuka, försök att inkludera en elektrolyt dryck i ditt dagliga vätskeintag.

Previous:nothing Next:nackbesvär hos spädbarn

Relaterade artiklar


 • enkla sätt att hålla sig frisk
 • Vilka är orsakerna till för tidig födsel?
 • hur att hålla sig frisk under graviditeten
 • vad man ska mata en barn med rotavirus
 • hur man lär sig vem du egentligen är
 • oralt vaccin biverkningar
 • skäl under en period när man är gravid
 • varför för att undvika badtunnor under graviditeten
 • risker med att Aciphex under graviditeten
 • kan du ta p-piller under amning?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com