Vilka är fördelarna med vuxen dagvård?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-01-03
Många äldre vuxna föredrar att bo i sitt eget hem eller hemma hos familjemedlemmar. Om hälso-och sjukvårdspersonal och familjemedlemmar är överens om att säkerheten för äldre inte kommer att vara i fara, får vuxen dagvård vara en tilläggsprodukt till deras välbefinnande. I sin 2008-2009 folkräkningen, räknade National Adult Day Services Association över 4. 600 vård vuxna dagcenter i USA

Aktiviteter

vård-mottagare, eller äldre vuxna, kommer att gynnas av stimulerande aktiviteter: diskussionsgrupper (böcker, filmer, aktuella händelser), konst och hantverk, spel, sjunga -alongs, festligheter (födelsedagar och helgdagar) och utflykter.

Måltider

Vuxen daghem ange minst en måltid under dagen och ett mellanmål på eftermiddagen. Detta säkerställer att vård-mottagaren kommer att få några näring utan att behöva oroa sig för matlagning för sig själva. De som i början stadier av demens kommer att börja hitta förbereda måltider svårt även om de aldrig gjort tidigare.

Läkarvård

Vuxen daghem är vanligtvis bemannade med en sjuksköterska tillsammans med andra hälso-och sjukvårdspersonal utbildade i att identifiera hälso- problem hos äldre vuxna. De kan också ge lämpligt tal, fysisk och arbetsterapi samt övervakad lätt motion under dagen.

Socialisation

Vård-mottagare i vuxen dagis nytta av att umgås med sina kamrater. Andra människor sina jämnåriga och behöver ungefär samma vårdnivå kan erbjuda stöd och förståelse under åldrandet. De kan njuta av liknande verksamhet och minnen aktie från barndom och yngre år vuxen.

Fördelar Vårdgivare

De som tar hand om äldre vuxna kommer att uppskatta den respit som vuxen dagvård ger dem samtidigt veta att deras anhörige är i ett säkert, fostrande miljö. Vuxna dagvård kan även låta dem arbeta utanför hemmet medan den äldre vuxen till vuxen dagvård.

Previous:nothing Next:hur man får vatten ur trumhinnan snabb

Relaterade artiklar


 • när ska hormonersättning övervägas?
 • vad är nedsatt carcinoma?
 • varför själv garvare göra dig luktar?
 • tarmluft alternativ behandling
 • hormonbehandling terapi
 • naturlig vård för Graves ögonsjukdom
 • vad är skillnaden mellan akut sinuit och en vanlig förkylning?
 • vad läkemedel används för blåskontroll?
 • hem rättsmedel för vaginal klåda & rodnad
 • hem rättsmedel för allergier och bihåleinflammation
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com