holistisk botemedel mot nattliga svettningar

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-01-08
Vissa mediciner du tar, liksom perimenopause och klimakteriet, är några av de förmildrande omständigheter som kan leda till nattliga svettningar. Oavsett orsak, vill du undvika nattliga svettningar eftersom de är störande och förstöra din sömn. Dessutom vaknar man upp i blöt sängkläder, vilket inte är lustfyllt. Lyckligtvis holistiska rättsmedel finns tillgängliga för att förhindra att nattliga svettningar

Du behöver:. .
Läkare
Receptbelagda läkemedel.
God hygien.

Tekniker

Tänk dricka örtte innan läggdags. Detta kan minska din incidensen av nattliga svettningar och att du kan få en god natts sömn. Naturliga hälso-lösningar-guide. com rekommenderar att du brygger en kopp pepparmintste, som är kall och uppfriskande. Sätt 1 tsk. av torkade pepparmint i en kopp hett vatten och låt det dra i 10 minuter. Sila innan det dricks.

Ett annat alternativ är att dricka citronmeliss te, som är enligt uppgift ganska effektiv i att stoppa nattliga svettningar. Sätt 1 tsk. av torkad citronmeliss blad i en kopp varmt vatten, branta, stam och dricka precis innan sänggåendet. Detta är en lugnande och avkopplande hopkok.

Fler förslag

Blanda ihop citronmeliss, groblad, kardborre rot, gurkört och hallonblad och sätta in detta i en kopp hett vatten. Brant i 10 minuter och sedan stam innan det dricks. Detta ska även minskar förekomst av värmevallningar, enligt Natural-hälsa-lösningar-guide. com.

Salvia te är en naturlig kylvätska och bidrar till att eliminera nattliga svettningar. Ställ 1 eller 2 tsk. av salviablad i en kopp varmt vatten, branta, sila och drick.

Put Your Nose to Work

Ge aromaterapi ett försök om du lider av nattliga svettningar. Sätt 5 till 10 tsk. av eteriska oljor (välj mellan kamomill, lavendel, ros, geranium, jasmin, neroli, sandelträ och salvia) i din badvattnet tillsammans med 2 tsk. av oliv-eller mandelolja. Detta kommer att kyla ner dig och också koppla dig.

Spritz

När du blir varm, dag eller natt, spritz ansiktet med 8 oz. lavendelolja, blandat med 100 ml rosenvatten. Detta kommer att sänka kroppstemperaturen.

Andra lösningar

Mothernature. com rekommenderar att hålla en karaff med isvatten bredvid din säng. Sip det hela natten om det behövs. Sov i bomull pyjamas eller nattlinnen. Syntetiska material kan fånga värme och resultera i nattliga svettningar. Sätt på en fläkt.

Hjälpsamma Örter

Örter som uppges minska frekvensen och svårighetsgraden av nattliga svettningar och värmevallningar inkluderar dong quai, wild yam rot, Sarsaparilla, falska enhörning, silverax, blå Cohosh och ginseng, enligt till Power-surge. com.

Olja

Primrose olja finns i kapslar och är bra för att förebygga nattliga svettningar. Power-surge. com rapporter som jättenattljusolja innehåller gamma linolensyra, som enligt uppgift påverkar produktionen av prostaglandin som förhindrar nattliga svettningar. Oljan dämpar även PMS-symptom och öm, anbud bröst, när en kvinna har fibrocystiska bröst. Fråga din läkare eller kvalificerad homeopatisk läkare hur mycket du ska ta.

Previous:nothing Next:hur man kan övervinna klimakteriebesvär

Relaterade artiklar


 • psykologiska effekter av skolios
 • mediciner för PMDS
 • lipotropic faktorer
 • negativa effekterna av vattensängar
 • vad är orsakerna till sprickor på fötter?
 • hur man beräknar kaloriförbrukning baserad på puls
 • läkemedel för behandling av högt kortisolnivåer
 • hur man slutar använda p-piller
 • När ska träffa en läkare för knäsmärta
 • svår gas lättnad för spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com