hur man styr oregelbunden känslor under klimakteriet

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-01-28
Menopause är en betydande övergång av många kvinnor . Din kropp genomgår en hel del förändringar och hormonella nivåer förändras dramatiskt. Detta kan orsaka känslomässiga problem som depression och humörsvängningar . Många egenvård strategier kan lindra känslomässiga störningar. Dessa metoder är mest effektiva när de används tillsammans med varandra
1 .
Motionera regelbundet. Sikta på 30 minuters aktivitet minst tre dagar i veckan . Motion minskar stress och främjar avkoppling . En kombination av aerobisk aktivitet, såsom löpning, simning eller promenader, med styrketräning är bäst. Prata med din läkare om lämplig behandling.
2.
Få minst sju till åtta timmars sömn per natt. Att vara utvilad främjar det allmänna välbefinnandet och förmåner känslomässig hälsa. Försök att utöva tidigare på dagen och undvika koffein, åtminstone på natten om du inte kan ge upp helt.
3.
Experimentera med olika avslappning och stress-minskning metoder. Detta inkluderar meditation, djupandning, yoga, tai chi, positiv visualisering och hypnos. Hitta metoder som fungerar bäst för dig och åta sig att dem regelbundet. Dessa aktiviteter uppmuntra balans och hjälper att hålla ojämn humörsvängningar i schack.
4.
Komplettera med naturliga vitaminer och örter. Alternativ medicin expert Andrew Weil, MD, säger B-vitaminer spelar en viktig roll i regleringen av stress och kan bidra till bättre emotionell hälsa. Han rekommenderar också silverax, dong quai och linfrön för att ta itu hormonell obalans, som bidrar till emotionella symtom. Tala med din läkare om naturliga kosttillskott för att avgöra om de är lämpliga för dig och att få vägledning om korrekt dosering.
5.
Prova akupunktur. University of Maryland Medical Center granskade studierna och fann att det var effektivt för att lindra humörsvängningar i vissa kvinnor. Alltid arbeta med en legitimerad läkare vid användning av denna behandling modalitet.
6.
Diskutera med din läkare om du hittar egenvård åtgärder inte lindra din emotionella symtom eller om du tycker de är betydligt stör med vardagen. Ytterligare behandling och /eller behandlingen kan vara nödvändig. Din läkare kan hjälpa dig att avgöra det bästa tillvägagångssättet.


Previous:nothing Next:hur man äter saffran under graviditeten

Relaterade artiklar


 • frekventa öroninflammationer hos barn
 • håravfall från stress
 • barns steg-för-steg fysisk utvärdering
 • vad som väntar under premenopause
 • hur du får ditt barn vaccineras för (H1N1) svininfluensa
 • Graviditet & receptbelagda läkemedel
 • längre perioder under klimakteriet
 • små bråck behandlingsalternativ
 • hur man får frisk innan du blir gravid
 • hem botemedel för öroninfektioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com