tandvård för barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-01-12
Att ta hand om barnens tänder medan de är unga är det bästa sättet att förebygga problem och stora tandvård räkningar under de kommande åren. Det är inte svårt att ta hand om barnens tänder, men du måste vara konsekvent. Lär dina barn om tandvård när de är lite, och det kommer att utvecklas till en vana när de är vuxna. Gör tandvård för barn kul, och de vanor varar livet

ordentlig borstning

Starta tandvård för dina barn så snart deras första tand visas. Köp en tandborste som är lämplig för ditt barn. Det finns penslar finns på marknaden som är specifikt för den första tänderna. Tandkräm företagen har också gjort en speciell tandkräm för bebisar. Denna tandkräm innehåller inte hårdare kemikalier av vuxna tandkräm och är inte skadligt vid förtäring. När ditt barn blir äldre, lär dem det rätta sättet att borsta sina tänder. Lär dem att borsta alla sidor av sina tänder. Visa dem hur man borsta fram-och baksidan av varje tand för sig. Övervaka sina borstning du är förtrogen att de får varje tand ren, även dem i ryggen.

borsta tänderna minst två gånger om dagen, eller helst efter varje måltid tar bort alla partiklar matresterna som kan orsaka karies. Om de inte kan borsta tänderna efter måltider, speciellt lunch om de går i skolan, sätta lite krispigt livsmedel, till exempel äpplen, morötter och selleri för dem att äta sist. Den krispigt livsmedel hjälper till att skrapa bort plack från tänderna.

Tandtråd

Lär ditt barn att använda tandtråd. Köp tandtråd som smakar gott till barnen att göra det lite mer tilltalande. De bör tandtråd minst en gång om dagen, helst på kvällen före läggdags. Visa dem hur man linda tandtråd runt sina fingrar och få in mellan varje tand. Se till att de vet att använda en ny del av tandtråd när de flyttar den från en tand till en annan.

Besöka tandläkaren

Gör regelbundna möten för att besöka tandläkaren. Hitta en tandläkare som gör ditt barn känner sig bekväm att göra besök mer produktiva och kul för ditt barn. Tandläkaren gör en grundlig rengöring och kan bidra till att ge ditt barn några tips på att hålla sina tänder rena, om de själva borsta. Tandläkaren ger oftast ut nya tandborstar, förnya ditt barns spänning för att borsta tänderna.

Extra skydd

Titta på mat som dina barn äter. Begränsa sötsaker och drycker. Hårda livsmedel, såsom hårt godis och is är inte bra för tänderna. Tugga på dessa svåra saker kan chip emaljen från tänderna och gör dem mer mottagliga för karies. Lägg rikligt med mjölk till ditt barns kost.

byta ut sin tandborste regelbundet, ungefär var sjätte månad. Tillplattat borst gör lite för att rengöra bort plack från tänderna.

Få ett recept för fluorid för att utveckla tänder. Fluor hjälper till att stärka emaljen i tänderna och skydda den från att utveckla karies. Kontrollera med din stad för att se om du har stadens vatten. Många städer tillsätter fluor i vattnet som kommer ur kranen, som är en extra förmån för dina barn.

Previous:nothing Next:hur man känner för en förstorad lever

Relaterade artiklar


 • hur man får vatten ur trumhinnan snabb
 • Finns det hCG i prometrium?
 • hem rättsmedel fotbad för mjuka fötter
 • effekter av testosteron substitutionsterapi på testiklarna
 • effekten av föda på hjärnans utveckling
 • vilken typ av anfall göra småbarn växer ifrån?
 • effekterna av videospel på barn
 • Silagra säkerhet
 • kiropraktisk behandling av ADHD
 • hur avkoda socker spannmål
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com