effekter av prostata bort

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-02-01
American Cancer Society rapporterar att förutom hudcancer är prostatacancer den vanligaste cancerformen hos amerikanska män . Om den lämnas obehandlad prostatacancer kan spridas till andra delar av kroppen , vilket bidrar till ytterligare cancer och även död . Borttagning av prostata är en vanlig behandlingsalternativ för många män , men förfarandena är inte utan fysiska, sexuella och känslomässiga biverkningar

urinvägsproblem

Enligt News-Medical . net , ett antal män upplever urininkontinens och andra urinvägsproblem efter prostata bort , eftersom operationen tar bort muskler och bindväv som bidrog till att upprätthålla blåskontroll . Många män tycker det är omöjligt att kontrollera sin egen blåsa kraftigt begränsa och emasculating , vilket kan leda till känslor av hopplöshet , ilska och frustration . Även vuxna inkontinensskydd och blöjor är ett alternativ, verkar de alltför skrymmande och kan orsaka lukt .

Om du kämpar med inkontinens efter prostata bort , rådgöra med din läkare eller urolog . Det finns ett flertal produkter som effektivt kan dölja det mesta av inkontinens blöjor eller bindor som boxershorts och Boxer- trosor med kuddar inbyggd Du bör också rådgöra med din läkare eller urolog om känslor av depression på grund av vattenkastningsbesvär. Finna stöd gör dig inte svag eller hjälplös , utan det kommer att snabba din återhämtning och höja humöret .

sexuella dysfunktioner

NJUrology. com hemsida säger att förlora förmågan att få eller behålla en erektion är ett vanligt problem av kvinnor efter prostata bort . Detta beror på att de nerver som skickar upphetsning signaler till musklerna delvis genomförs under en prostectomy. Men rapporter visar att vissa män så småningom kan återfå möjligheten att ha och behålla en erektion. Ofta är läkemedel för erektil dysfunktion förskrivas till både uppmuntra helande och eventuella sexuella förmåga.

Känslomässiga utmaningar

Det kanske mest allvarliga effekten av prostata bort är de känslomässiga utmaningar förfarandet presenterar för män. Borttagning av prostata innebär sterilitet, men spermierna kan frysas och lagras för senare insemination om det behövs. Borttagning av prostata innebär också åtminstone en tillfällig oförmåga att behålla en erektion, det gör det dock inte göra en människa oförmögen att få orgasm.

Det är viktigt att män som genomgår prostata bort är medvetna om de utmaningar de står inför när förfarandet är över, men också presenteras med realistiska resultat av dessa utmaningar. Många män behöver professionell och socialt stöd i samband med utformningen av sina idéer om maskulinitet, manlighet och sexuella önskvärda.

Previous:nothing Next:hur man viker en diva cup

Relaterade artiklar


 • hur man band för lindring av plantar fasciit
 • vilken diet produkter fungerar?
 • hur du skyddar din familj med hjälp av naturliga behandlingar av H1N1-viruset
 • Hur berätta om du får tillräckligt med sömn
 • kvantitativa hCG kontra kvalitativ
 • vad är en transvaginalt ultraljud?
 • hur man höra en fostrets hjärtslag
 • hur man ansöker bioidentical östrogen grädde
 • splenektomi biverkningar
 • vad är en prostata?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com