förberedelse för en fastande blodprov

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-02-08
En fastande blodprov betyder bara att du inte ska äta eller dricka åtta till tolv timmar innan blodprov taget . Men du kan-och bör-dricka vatten . Du bör rådgöra med din läkare om din bör undvika mediciner . Anledningen till fastan före ett blodprov är så att mat och dryck inte påverka din testdata . Din läkare försöker att mäta specifik information innan några yttre ämnen skapa en falsk resultat

syftet med fastan blodprov

med en fastande prov blodsocker är mer avgörande för att diagnostisera medicinska problem. Tillsammans med en släkthistoria och din egen sjukdomshistoria, kommer din läkare att hålla resultaten från detta test att jämföra med framtida resultat . Det är det bästa sättet att avgöra om du gör framsteg med att förbättra din hälsa , vistas stadig , eller om din hälsa minskar på grund av åldrande eller andra faktorer.

Blood test som kräver fasta

De vanligaste testerna som kräver att du avstår från att äta och dricka i cirka åtta timmar inkluderar lipid paneler , blodsockernivån och triglycerider. Dessa tester tittar på kolesterol, fett och socker nivåer i blodet. Resultaten kan peka på sjukdomar och sjukdomar som hjärtsjukdom, pre-diabetes och diabetes.

Vad du bör veta om fastan

Några av oss kommer att ha några problem att fasta i flera timmar. Andra människor är inte vana vid att inte småäta och äta mat för mer än två eller tre timmar. Och visst behov av att äta på grund av mediciner och sannolikheten för yrsel och trött utan någon näring. Därför är den bästa tiden har en fastande-blodprov är det första på morgonen. Om detta innebär att vakna upp mycket tidigare än du är van vid, ännu bättre. Om du får en full sju till åtta timmars nattsömn och visa upp på din läkarmottagning med 8 på morgonen, det är troligt att du inte ens märker att du inte har ätit. Vissa tester kan du dricka kaffe medan du fastar. Men du kommer förmodligen att lämna ut mjölk och socker.

Överätande Före Fastan

Du kanske tror att äta en större än normalt, rejäl måltid innan fastan för åtta till 10 timmar kommer att hjälpa dig genom natten. Detta är inte nödvändigtvis så. Du kommer att vara hungrig igen precis som du skulle ha om du åt en normalstor måltid. Rejäl mat, proteiner som kött, nötter och smör mutter, gör att du känner dig mätt längre. Men överdriv inte. Det förmodligen inte kommer att ändra resultaten av testet, men också förmodligen inte kommer att bromsa din aptit för åtta hela timmar.

Previous:nothing Next:diy öronproppar

Relaterade artiklar


 • hemlagad avsvällande
 • hur man framgångsrikt kan anpassa sig till den tid ändra
 • frågor att ställa på en läkare besök
 • mögel lukt bortförande från en avfuktare
 • stetoskop diagnos
 • hur akne fläck behandling för tonåringar
 • vad hCG nivåerna innebär
 • hur man ska leva förbi din 90-talet
 • vad är genombrottsblödning under graviditeten?
 • adrenal stressymptom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com