hemlagad kolik gas rättsmedel för spädbarn

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-02-01
Kolik definieras av Mayo kliniken som " gråt mer än tre timmar om dagen , tre dagar i veckan i mer än tre veckor " utan lätt identifierbara orsaker . Det påverkar mer än 25 procent av barn och förblir en medicinsk gåta . Medan plågsamma för barn och föräldrar , kolik försvinner ofta lika snabbt som den började , utan någon typ av varaktiga effekter på barnet . Örtteer , fänkål olja och gnälla vatten kan bidra till att lugna barnet och lugna några av hennes obehag , men alltid kolla med din läkare innan du ger någon typ av hemgjord rättsmedel .

teer

Använd kamomillte, en lugnande beprövade kolik rättsmedel, för att lugna ner barnet och hans mor. Enligt Dr Hilary McClafferty, barnläkare och medlem i American Academy of Pediatrics provisorisk avdelning för kompletterande, helhetssyn och integrativ medicin kommer kamomillte koppla ditt barns tarm muskler och hjälpa lugna henne. Brygga te genom att blanda en tesked kamomillblommor med hett vatten och låter det dra i fyra till fem minuter. Sila och erbjuda barn från 1 till 2 oz. i en flaska. Ammande mödrar kan dricka te och förmedla några egenskaper genom deras bröstmjölk. Brew pepparmintste för att lindra gassiness som åtföljer många episoder av kolik. Lägg till en tepåse att värma vatten, låt det dra i två till tre minuter, och kyl sedan teet till rumstemperatur. Ge barnet en tesked te fyra till fem gånger om dagen med hjälp av en pipett eller utfodring spruta.

Fänkålsfrön Oil

Enligt Bastyr Center for Natural Health, erbjuder barn en beredning av fänkålsfrön olja i början av en kolik episod kan minska svårighetsgraden av hennes symtom så mycket som 45 procent. Eftersom många läkare tror kolik orsakas av matsmältningsproblem, kanske fänkål hjälpa genom att minimera tarmens spasmer och förbättra rörligheten för de små tarmarna. Den Bastyr Center konstaterar att inga negativa biverkningar har observerats i samband med användning av fänkål, gör det till en säker, effektiv kolik behandling.

Gripe Water

Många människor svär gnälla vatten, en gammaldags avhjälpa bestående av vatten blandat med varierande ingredienser såsom örter, bakpulver och ibland även alkohol. Det botemedel lugnar barnets mage och lindrar obehag från gas. Gnälla vatten är tillgängliga över disk i ett antal formuleringar, men se upp för naturläkemedel som innehåller bikarbonat, eftersom FDA inte rekommenderar dess användning hos barn under 12 år. Skapa en enkel hemmagjord version av gnälla vatten med hjälp av anis frön. Värm 2 dl vatten och 1 msk. av anis frön tillsammans och koka i 10 minuter. Stäng värmen bort och låt blandningen dra i fem minuter. Häll blandningen genom en sil och låt det svalna till rumstemperatur. Foder gnälla vatten till baby behövs som med en spruta eller pipett. Undvik att ge barnet mer än tre doser inom en timme. Kasta blandning efter 24 timmar eftersom det förlorar potens och skämmer bort snabbt.

Previous:nothing Next:effekter av prostata bort

Relaterade artiklar


 • människans livstid utveckling
 • Varför uppstår begränsad tillväxt i ett foster i samband med havandeskapsförgiftning?
 • steg i att få blodtryck
 • puls och pulsoximetri information
 • Vilka är symptomen av svin influensa i ett barn?
 • hur man håller ett barn friska under förkylning och influensa säsong
 • RSV behandling hos spädbarn
 • Graviditet & insulinresistens
 • Hur får man en bättre natts sömn
 • riktningar för hormon kräm
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com