hur korrekt lyfta en patient

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-02-17
Medan många läkare kommer att försöka behandla patienten på plats om de kan , ibland att patienten inte är på ett säkert ställe att börja, eller han måste vidtas för att en utrustning som inte kan flyttas . I dessa situationer bör du vet hur man lyfta en patient ordentligt

Du behöver : .
bår eller rullstol (tillval )
Assistenter ( rekommenderas) .

Förberedelser


1 .
Kontrollera patienten och situationen noggrant . Observera att hals och lemmar skador är särskilt utsatta för ytterligare skador när du flyttar en patient , så immobilisera dessa områden ordentligt innan du flyttar .
2 .
Rensa en väg till ditt mål avsluta .

Om du använder en bår eller rullstol parkera den bredvid patienten , vinkelrätt mot hans kropp . En rullstol bör placeras av sina höfter , så att hans fötter kommer att genom fotplattorna när han står . Foten av bår bör genom hans huvud , så att du kan vrida sig 90 grader medurs och placera honom på den .
3 .
Bestäm dig lyft för din situation.

Om patienten kan gå , se Shoulder Lift avsnitt . Om hon inte kan , och du har en bår , se Direct Moving . Om ni inte har någon , se Arm Dra eller lyft Technique .

Axel lyft


1 .
Har patienten sitta upprätt . Bistå honom vid behov .
2 .
Hjälp patienten få hans ben där han kan stå på dem . Om han sitter på något , hjälpa honom dingla med benen vid sidan . Om han är på marken , få honom att knästående är bäst , om möjligt .
3 .
sitta eller knäböja bredvid patienten och drapera en av hans armar över axeln . Placera din närmaste arm bakom honom och förstå hans draperad handleden med andra handen .
4 .
Stå samtidigt med patienten . Kommunicera med honom genom hela processen så att du inte lyfta honom för hårt eller snabbt .
5 .
vandra med honom till antingen avsluta eller rullstolen .

Om du är sittplatser honom i en stol , hjälpa honom till stående över ordförandeskapet , och se till att han har grepp om båda armstöden innan försiktigt sänka honom i stolen .

Direkt flyttar


1 .
Placera armarna bakom patientens rygg och nacke , och har en medhjälpare hålla henne bakom skinkorna och benen .

Om du måste lyfta på egen hand , placera en arm bakom brukarens rygg , gripa henne långt handled , och den andra bakom hennes ben , gripa vid knät .
2 .
Lyft försiktigt och försiktigt , hålla patienten nära kroppen . Om du arbetar med någon , kommunicera med dem så att ni båda går i synk .
3 .
Blanda långsamt mot båren . Håll henne över bår med huvudet i spetsen för båren .
4 .
Lägg försiktigt ner henne på båren .

Arm dra eller lyfta teknik


1 .
Hjälp patienten flyttas från golvet i sittande ställning. Han kan använda ditt knä för att få stöd .
2 .
på knä bakom honom , placera armarna under patientens armhålor och förstå hans handleder och drog ihop händerna över hans midja .

Om du har en partner , ha honom tag på brukarens knän , klar för lyftning .
3 .
Lyft patienten försiktigt . Var noga med att hålla ryggen så rak som möjligt och samtidigt lyfta . Om du arbetar med någon , kommunicera med honom så rörelsen är flytande och i synk .
4 .
Flytta så långsamt som situationen tillåter . Om du arbetar ensam, kommer patientens klackar dra på golvet . Vid sänkning patienten till rullstol eller bår , använd benen och böja på knäna , hålla ryggen så rak som möjligt .

tips och varningar


 • Anta rekommenderad lyftställning : Ställ dig på knä , medan den andra foten är platt på golvet . Ta tag i objektet med handflatorna uppåt och lyft jämnt , med fokus på att använda musklerna i benen --- inte ryggen .
 • Lyft en patient felaktigt kan orsaka skador på både patienten och dig själv . Försök att lära sig att lyfta ordentligt i praktiken miljö innan någon medicinsk behov uppstår .
 • Om du inte tror att du kommer att kunna lyfta patienten på egen hand , inte försöka. Få hjälp .


 • Previous:nothing Next:Vad är orsakerna till att få näsblod ?

  Relaterade artiklar


 • estropipate vs östrogen
 • Kan man bli gravid en gång steriliseras?
 • Hur man testar om HGH brist
 • pre-op förfaranden för gastric bypass
 • drift teori för ett spädbarn inkubator
 • hur man sätter på en tampong
 • homocystein metabolism
 • Vilka är de behandlingar för löss angrepp?
 • steg i att få blodtryck
 • varför får en cellprov innan preventivmedel?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com