hur man kan förbättra testosteronnivåerna

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-02-15
Testosteronnivåer kan börja minska på grund av en sort orsaker , bland annat åldrande ( den vanligaste orsaken , som börjar efter att de fyllt 30) , diet , grad av motion och stress . Andra vanliga orsaker är alkohol , mediciner och steroider , enligt thehormoneshop. com .
Enligt Mayo Clinic , påverkar testosteron kroppens bentätheten , muskelmassa och styrka , kroppsfett , sexlust och spermier , och nivån av röda blodkroppar . Många män gör livsstilsförändringar för att förbättra sjunkande nivåer av testosteron , och vissa väljer att börja testosteron substitutionsterapi .

Du behöver:
Mat
. Träningsutrustning.
Kosttillskott.


1.
Börja en övning rutin som inte är alltför ansträngande eller om du för närvarande utövar till en extrem, börja begränsa träning. Även motion är bra för kroppen, kan för mycket vara skadliga. Både en brist på motion, liksom ett överskott av motion kan orsaka nivåer av testosteron att sjunka, enligt thehormoneshop. com. Dessutom utövar i steg om 45 minuter till en timme är bäst för kroppen, för efter så lång tid kortisolet börjar stiga och testosteron-nivån. Om ytterligare utbildning är nödvändig, ta pauser mellan sessioner, enligt thehormoneshop. com.
2.
Välj rätt kost för att bibehålla eller öka testosteronnivåerna. Kom ihåg att äta mycket protein, som stimulerar hormoner i kroppen som reglerar frisättningen av adekvata testosteron, enligt thehormoneshop. com. Du bör också äta mindre kolhydrater och mer frukt, grönsaker och bra fett. Kolhydrater höjer blodsockret och lägre produktion av testosteron, medan frukt, grönsaker och omega-3 fetter har motsatt effekt. Enligt thehormoneshop. com , det finns tydliga bevis för att lågfettkost ger lägre testosteronnivåer hos en man , men å andra sidan , kost hög halt av protein och lägre i kolhydrater som tillräckliga nivåer av fett ger den bästa nivån av testosteron .
3 .
Upprätthålla god psykisk hälsa, undvika höga nivåer av stress och utveckla goda sömnvanor . Enligt thehormoneshop. com , adrenalin och kortisol stresshormoner som publiceras under stressade situationer , och de minskar produktionen av testosteron .
4 .
Börja testosteron substitutionsterapi om du och din läkare väljer denna väg . Det finns några alternativ , som omfattar intramuskulära injektioner, testosteron geler och testosteron patchar . Som med alla kosttillskott , kan biverkningar uppträda , och testosteron substitutionsterapi är inte rekommenderas för män med prostatacancer .

tips och varningar


 • enda sättet att veta om du har en testosteronbrist är genom att se din läkare och testa sig . Generellt , läkare kommer hormonnivåerna på morgonen , när de är störst .


 • Previous:nothing Next:blåsor på tungan hos barn

  Relaterade artiklar


 • menstruationscykeln och bensmärta
 • Hur är ögat ansluten till hjärnan?
 • hur bli gravid med anemi
 • Hur berätta om du får tillräckligt med sömn
 • den bästa behandlingen för klass 2 bröstcancer
 • Hur lång tid efter en period kan du bli gravid?
 • var man kan köpa en nebulisatorn för barn
 • fotled stelhet & smärta
 • Skillnaden mellan en kall och dålig allergier
 • Varför är blekmedel farligt?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com