hur man kan planera primärvården

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-02-14
En av de främsta primär initiativ vården är ett försök av World Health Authority (WHO ) startade efter en 1978 försäkran från en internationell konferens i Alma Ata . Som den institution som ansvarar för leda och samordna i hälsa inom FN-systemet , har WHO som yttersta mål att tillhandahålla primärvården genom en primärvården ansträngning . Här är en beskrivning av den process i flera steg som används av WHO , som är tänkt att resultera i bättre hälsa för alla .

\


1.
Ett första mål för primärvården initiativ är att minska utanförskapet för tillgång till och sociala skillnader i vården kvalitet delvis genom att undanröja ekonomiska hinder för tillträde. Detta kan också ses som ett mandat för ett generellt sjukförsäkringssystem.

I USA är detta kanske en av de mer kontroversiella delarna av primärvården initiativ, eftersom det har varit mycket debatt om effektiviteten i allmän socialisering sjukvård program. Motståndare till allmän hälso-och sjukvårdspolitiska argumentera ibland för mer begränsade statliga ingripanden genom välfärds-skyddsnät program som inte garanterar allmän täckning för alla.
2.
Primärvården Planen skall också beakta för vården leverans reformer som gör det möjligt att organisera hälso-och sjukvårdstjänster som skall centreras kring behov och förväntningar hos folket. Denna förändring omvandlar den traditionella hälso-metoder och sjukvården såsom läkare /specialist /sjukhus leveransmetod till fler människor i centrum mekanismer.

Beroende på var denna förändring görs, kan den kräva att systematiska omstruktureringen av traditionell infrastruktur för leverans hälso-och sjukvårdssystem som betoningen för vård och omsorg utvecklas bort från sekundär leverantörer till förmån för primärvården.
3.
primärvården planen bör integrera hälso-och sjukvården i alla sektorer genom en rad politiska reformer. Dessa sektorer skulle omfatta grupper som arbete, utbildning och industri.
4.
Det är viktigt för hälsopolitiken ledare att inleda ledarskap reformer som gör det möjligt för fullföljande av samverkansmodeller av politisk dialog i För att få feedback från dem som berörs av programmet.
5.
Slutligen bör planera möjliggöra ett ökat deltagande av dem som är intressenter i vården processen.


Previous:nothing Next:brinner kol i spisen skadligt ?





Relaterade artiklar


 • information om kompressorer luftkonditioneringen
 • holistisk botemedel mot nattliga svettningar
 • hur man använder gummi stimulatorer spets tuggummi
 • Vilka är de behandlingar för hår löss?
 • vad är hCG i urin?
 • medicinering för springmask
 • huvudvärk orsakad av spinal ryggmärgsbråck syndrom
 • hCG nivåer som är fyra veckor utveckling
 • tarm förändringar under klimakteriet
 • isopropylalkohol effekter




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com