hur man ska behandla muskelknutor med hormoner

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-02-14
Muskelknutor är godartade eller godartade tumörer som växer i livmoderväggen . Kallas även fibromyomas , leiomyom eller myomas , myom ofta är förknippade med hormonet östrogen och förekommer oftast under de barnafödande åren . Muskelknutor kan växa individuellt eller i grupper eller kluster . De kan vara ganska små eller växer sig större än en grapefrukt . Behandling av muskelknutor kan variera från att göra något för att en större operation. Vissa hormonbehandlingar också kan vara till hjälp

Du behöver : .
Food .
Träningsutrustning.
Kosttillskott .


1 .
Boka ett möte för en fullständig läkarundersökning . Muskelknutor uppvisar ofta inga symtom och upptäcks av en slump under en bäcken undersökning . Om muskelknutor upptäcks kan din läkare begära ett ultraljud , röntgen eller annan bildteknik i syfte att bekräfta och förfina den ursprungliga diagnosen .
2 .
Diskutera alla behandlingsalternativ med din läkare . Du Läkaren bör tala om för dig hur många muskelknutor du har och vilken storlek de är, var de befinner sig , vilken typ de är , hur snabbt de har vuxit och om de kan förväntas fortsätta att växa , alla förväntade problem som dessa muskelknutor kan orsaka , och vad behandlingen förväntas vara mest effektiva . Diskutera dina planer för barn och vad förgreningar eventuella rekommenderade behandling kan ha på din framtida fertilitet. I många fall hormonbehandling kan vara ett gångbart alternativ.
3.
Vara fullt medvetna om vad man ska förvänta sig av hormonbehandling. Behandling med hormoner är utformad för att krympa muskelknutor, men denna behandling kommer inte att förstöra eller eliminera dem. Vissa hormon behandlingar, såsom GnRH-agonister som Lupron och Synarela, orsakar det naturliga hormonet östrogen och progesteron för att falla, vilket ofta orsakar muskelknutor att krympa. Progesteron-relaterade behandlingar inklusive vissa p-piller och spiraler kan hjälpa behandla några av de symtom som orsakas av fibriods, såsom rikliga menstruationer, men de har inte krympa tumörerna.
4.

Ta dig tid innan en behandling beslut. Få ett andra utlåtande. Muskelknutor är nästan aldrig cancer och brukar inte växa snabbt, så du har tid att fatta ett välgrundat beslut. Noga väga risker och fördelar för varje typ av behandling som de hänför sig till just din situation.


Previous:nothing Next:akupressur för att starta sammandragningar

Relaterade artiklar


 • vad är polariserade glasögon?
 • ascaris suum hos människa
 • Vilka är orsakerna till den låga hCG?
 • Du kan dricka vatten under fastan för ett blodprov?
 • om klimakteriet blödning blodpropp
 • klimakteriet & ingefära
 • Vilka är de behandlingar för kronisk endometrit?
 • Hur man testar manlig fertilitet
 • hur man sätter katetrar IV
 • biverkningar av SERMs
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com