hur man tvättar händerna och personlig hygien

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-02-27
God personlig hygien är direkt kopplad till vår hälsa . Handtvätt är särskilt viktigt eftersom det kan stoppa spridningen av sjukdomen . Som ett resultat , är handtvätt ett viktigt förebyggande verktyg på offentliga platser , institutioner , skolor och hälsovård och anläggningar dagis . Bekanta dig med lämplig hand-städmetoder och andra åtgärder du kan vidta för att bevara friska personlig hygien

Du behöver : .
rent rinnande vatten
Tvål.
Hushållspapper eller handtork .
Alkoholbaserade hand sanitizer .
Duschkräm eller tvål .
Tandborste , tandkräm och tandtråd .
Nagelsaxar eller Clippers .


1 .
Sätt händerna under rent rinnande vatten . Varmt vatten är bäst . Ansök tvål . Gnugga händerna mot varandra tills tvålen löddrar . Använd lödder att skrubba alla ytor på händerna i 15 till 20 sek . Händerna tillbaka under rinnande vatten för att skölja . Torka händerna . Om möjligt, använd en pappershandduk för att stänga av kranen . Centers for Disease Control and Prevention rekommenderar rengöring händerna med tvål och vatten ofta .
2 .
Tvätta händerna med alkoholbaserat hand sanitizer om du inte kan få tillgång till tvål och rent vatten . Fördela produkten i en av dina handflator . Gnugga händerna tillsammans . Avsluta med att gnugga desinfektionsmedel på alla ytor av dina händer och fingrar . Fortsätta att göra så tills du händerna är torra .
3 .
Bada regelbundet . Detta behöver inte nödvändigtvis innebära att duscha eller ta ett badrum varje dag . Du måste dock för att rengöra din hud och schamponera håret med jämna mellanrum .
4 .
Borsta och använd tandtråd tänderna, helst efter varje måltid. Om detta är ogenomförbart, borste och tandtråd två gånger om dagen. Munhygien är ett viktigt sätt att förebygga sjukdomar i tandköttet och tandlossning. Om möjligt, har en tand checkup och städning varje halvår.
5.
Skär eller klipp naglarna rakt över. Undvik att skapa en böjd form i nageln, som kan orsaka kanter att växa in i huden och orsaka inåtväxta naglar. Säkerställa en rak genom att lämna in den med en nagelfil. Klippa naglarna för kort kan också orsaka inåtväxta naglar. Den amerikanska Ortopediska Foot Ankle Society rekommenderar att naglarna klippas så att några millimeter av huden ovanför nageln förblir synlig.

Tips och varningar


 • Om du inte har en klocka och då din hand tvätt för att garantera att den uppfyller 15 till 20 andra kravet, sjunga "Happy Birthday" i huvudet två gånger.


 • Previous:nothing Next:hur man ska bekämpa vinna klimakteriet vikt

  Relaterade artiklar


 • vad hCG nivåerna innebär
 • mest effektiva behandlingen av restless leg
 • återhämtningstiden för en hamstringsskador
 • vad som väntar under premenopause
 • hur man förbereder sig själv och hemmet för influensa säsong
 • hur avkoda socker spannmål
 • skillnader mellan blodkärlen
 • hur man kan övervinna överaktiv blåsa på egen hand
 • hur man hjälper prostatabesvär
 • effekter av ultraviolett strålning på människor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com