hur man undervisar patienter och anhöriga om vård efter en utskrivning från sjukhuset

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-02-24
Sjukhuset kan vara en skrämmande plats . Den frälsande nåd är dock veta att läkare, sjuksköterskor och tekniker har kompetensen och verktyg för att ge bästa möjliga vård . Utsikterna till att lämna en miljö full av yrkesverksamma att återvända hem kan vara förvirrande för både patienten och familjen. Steg i rätt riktning genom att sjukhuspersonal kan se till att patienten och familjen kommer att vara säkra och kunniga när det gäller patientens hälsa efter utskrivning

Du behöver : .
Information om sjukdom eller tillstånd .
Anvisningar för vård.


1.
Ge relevant information. Det är absolut nödvändigt för patienten och familjen att ha all information som möjligt. Ansvarsfrihet papper, recept, att information om sjukdomen eller förfarandet krävde sjukhusvård och annan relevant information bör ges. Länkar till samhällets resurser, t. ex. för hemhjälp, bör också lämnas. Ta dig tid att förklara all information noggrant och besvara alla eventuella frågor familjen kan ha.
2.
Ge Uppföljande information. Berätta för familjen vad nästa steg blir. Låt dem veta vem de ska kontakta för hjälp och frågor. Detta är den punkt där för att diskutera medhjälpare hem hälsa eller sjuksköterskor. Berätta familjen till den patient som läkarna deras familjemedlem kommer att behöva se för att göra en mjuk övergång från sjukhus till hemmet. Ge dem namnen på specialister och behandlingshem, samt även nummer för sjukhusets akutmottagning. Berätta för dem om och när att komma tillbaka, beroende på vilka symtom återkomma.
3.
Förklara riskfaktorer för förfarandet eller sjukdom. Låt patienten och anhöriga vet vad som kan hända och vad man ska se upp för. Berätta för dem vad tecken är farliga och hur man ska svara. Förklara sannolikheten för att undvika personskador, t. ex. sjunker på grund av yrsel eller liggsår av brist på cirkulation. Förklara för bästa förmåga biverkningarna av de mediciner de tar och hänvisa dem till en farmaceut som skulle kunna förklara mer.
4.
Sörja behandling finns och tillgängliga. Låt inte en patient lämnar med en familjemedlem som är olämplig att ta hand om honom. Ge patienten en handläggare för personlig observation.


Previous:nothing Next:hur man kan minska feber hemma

Relaterade artiklar


 • tandvård för barn
 • växtbaserade behandlingar för leukemi
 • vad är en transvaginalt ultraljud?
 • hur man fil för sjukförsäkring
 • klimakteriet läkemedel & rättsmedel
 • är mjukt vatten dåligt för dig?
 • hur man bandage en stukad fotled
 • information om kompressorer luftkonditioneringen
 • hembehandling för hyperbilirubinemi
 • Hur tröstar man en person med svindel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com