abort kirurgiska ingrepp

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-29
Kirurgiska aborter medicinska ingrepp för att avsluta graviditeter . En abort som utförs under den första trimestern av graviditeten är i allmänhet en kort poliklinisk operation , medan slutar en graviditet som ytterligare längs kräver en mer komplicerad procedur. När en graviditet avslutas med kirurgi , både fostret och moderkakan avlägsnas

Sug Aspiration

Sug aspiration aborter görs i . den första trimestern av graviditeten , i allmänhet mellan 6 och 12 veckor . Läkaren använder konformade verktyg för att öppna livmoderhalsen , och infogar sedan ett vakuum fästs vid en tunn slang för att ta bort fostret och moderkakan . Denna procedur tar ungefär 15 minuter att genomföra.

dilatation och skrapning

Utvidgning och skrapning är det förfarande som används för att avsluta graviditeter mellan 12 och 15 graviditetsveckor . Livmoderhalsen öppnas som i en sugande längtan förfarande , men eftersom fostret och moderkakan är lite större , använder läkaren en lång loop-formad kniv , kallad kyrett , att skrapa fostret och moderkakan från livmodern innan du tar bort dem med sugrör .

dilatation och evakuering

Enligt American Association Graviditet har aborterna efter 15 graviditetsveckor vanligen utförs på sjukhus på grund av den ökade risken för kvinnan . Mellan 15 och 21 graviditetsveckor , en dilatation och Evakueringsförfarande kan utföras . En dilatation och Evakueringsförfarande liknar en SKRAPNING , men skär läkaren en dilator inne i livmoderhalsen 24 timmar före kirurgi , för att starta utvidgning . Läkaren använder en kniv och vakuum för att separera fostret och moderkakan från livmodern och tång kan användas såväl för att ta bort större bitar .

Induktion Abort

Ett annat sent sikt abort kallas induktion abort , där medicinering för att framkalla sammandragningar och livmodern är fylld med saltlösning eller kaliumklorid . Denna typ av abort är vanligen endast utföras om antingen mamman eller barnet är allvarligt sjuk på grund av att fostret dör i livmodern och måste levereras vaginalt .

dilatation och Extraction

Efter 21 veckors graviditet, är en utvidgning och utvinning vanligen utförs. Tre dagar innan förfarandet , pinnar läkaren läkemedel sätts in i livmoderhalsen för att vidga den och få arbete. Efter att vattnet har brutit, är barnet delvis levereras med tång. Läkaren gör ett snitt i skallen och tar bort den cerebrala material med en sug kateter för att låta huvudet passera lättare genom förlossningskanalen. Dilatation och aborter utvinning är traumatiska för mamman, så American Medical Association rekommenderar dessa endast bör utföras om barnet har en livshotande defekt.

Återvinning och Komplikationer

I de flesta aborter är lokalbedövningsmedel används för att minska smärta i livmoderhalsen och livmodern. Lustgas eller narkos kan också användas för att göra kvinnan mer bekväm, och hon rekommenderas att fasta i minst sex timmar före ingreppet. Kramper, svettningar, illamående och trötthet är alla vanliga biverkningar efter en abort. Vissa blödning är också normalt, men om det finns kraftiga blödningar, koagulering, svår smärta eller feber, rekommenderar American Association Graviditet patienter att omedelbart söka läkarvård. I sällsynta fall kan livmodern eller livmoderhalsen skadas eller perforerade, och infektion är möjligt från bakterier kommer in i slidan eller om delar av fostret eller moderkakan var inte helt bort.

Previous:nothing Next:hur man rengör vax i ett barn med mineralolja

Relaterade artiklar


 • hur man ansöker bioidentical östrogen grädde
 • Vilka är fördelarna med vuxen dagvård?
 • typer av behandling för att stoppa tidig förlossning
 • naturligt progesteron förmåner
 • Varför får jag rysningar när jag inte är kallt?
 • hur man vet tecken och symtom på Parkinsons sjukdom
 • Vad gör en hög höjning av hCG menar?
 • febernedsättande tips för spädbarn
 • orsaker till förekomst av hCG
 • hur stor en käpp
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com