graviditet och hög fiber diet

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-03-28
Under graviditeten är det viktigt att du får tillräckligt med fibrer för att minska risken för komplikationer . Fiber kan minska risken för havandeskapsförgiftning och risken för komplikationer graviditetsdiabetes. veta vad livsmedel packa den största fiber punsch , och hur man inför dem i din kost kan hjälpa dig att uppnå en hälsosam graviditet

Du behöver :
Face Mask

Fiber och . Graviditet

En studie från 2008 fann att kvinnor som äter en stor mängd fibrer i början av graviditeten minskar risken för havandeskapsförgiftning. Att äta en stor mängd fibrer kan minska risken för havandeskapsförgiftning med 70 % , jämfört med kvinnor med de lägsta fiberintag . Resultaten av denna studie tyder på att du upplever hälsofördelar om du ökar din fiber förbrukningen före och under tidig graviditet.
, enligt American Diabetes Association , öka din fiber under graviditeten leder till bättre kontroll av graviditetsdiabetes bör du diagnostiseras . En kost rik på kolhydrater och fibrer , men låg fetthalt , resulterade i en minskning av användningen av insulin .
Dessutom kan en kost rik på fiber bidra till att minska förekomsten av hemorrojder , som kan uppstå under graviditeten . Spännare under tarmrörelserna får hemorrojder svälla , men öka ditt totala intag av fibrer kan göra tarmrörelser lättare att passera och minska risken för hemorrojder .

införliva Fiber i din kost

Ställ ditt mål för 25-35 gram fibrer per dag under graviditeten. När du börjar först infoga fiber i din diet , gör det långsamt och se till att du dricker tillräckligt med vatten , som fiber fungerar bättre med rikliga mängder vatten . Sikta på minst åtta koppar vatten om dagen , men försök att dricka så mycket som en liter .
För att få din 25 till 35 gram fibrer per dag , fokus på hela livsmedel , såsom frukt , grönsaker och fullkornsprodukter , i motsats till förädlade livsmedel.
Psyllium skal --- en fiberrik säd --- har 16 gram fibrer i 1 /2 kopp . Även om du kanske har svårt att integrera så mycket grovfoder i din kost , försök att äta en fiberrik spannmål , som kommer att innehålla 10 till 14 gram fibrer per 1 /2 kopp . Lägg till lite linfrö måltid till toppen av din fiberrika spannmål eller havregryn . Linfrö innehåller 8 gram fibrer per 1 /4 dl .
Bönor och frukt har också stora mängder fiber , men fullkornsbröd bara har 1,4 gram per skiva .
Om du inte kan få tillräckligt med fiber genom enbart diet , överväga att lägga en fiber komplement till din rutin . Fiber kompletterar ofta kommer i granulatform och kan tas med vatten eller juice.

Previous:nothing Next:gravid kvinna med 5. sjukdom

Relaterade artiklar


 • holistisk botemedel för multipelt myelom
 • vad är ett naturligt östrogen hormonersättning?
 • prostata biopsi förberedelse
 • vad är orsakerna till klubben fötter hos barn?
 • alternativ behandling för pankreascancer
 • göra p-piller få dig att behålla vatten?
 • generiska vs namn varumärke preventivmedel
 • Hur man testar om HGH brist
 • självhjälp för alkoholism
 • Vilka är riskerna med testosteronbehandling?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com