hur förklarar perimenopause till din man

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-03-28
Perimenopause markerar tiden fram till klimakteriet , när en kvinnas månatliga cykler slut . Under klimakteriet , kvinnans normala hormonnivåer förändras , erfarenheter hon oregelbunden menstruation , och hon kan börja oroa sig för henne slutar fertiliteten . Perimenopause varar mellan två och åtta år , enligt Mayo Clinic , så förklara för din man eller partner vad du upplever och vad som väntar i syfte att upprätthålla relationen harmoni under denna potentiellt svåra tid

Du behöver :
Dator med tillgång till Internet .
Penna.
Papper.


1.
Håll koll på dina klimakteriet symtom som oregelbunden mens, värmevallningar, förändringar sömn och förändringar i sexuell lust eller känslor. Perimenopause är inte ett medicinskt tillstånd, utan ett normalt förändring av livet, men kunde obehagliga symptom signalera en mer allvarlig underliggande gynekologiska tillstånd. Se en läkare för att utesluta större problem om dina symtom blir besvärande.
2.
Gör tid för diskussion med din man. Försök inte att få plats i mellan bilpool arrangera och hushåll förhandlingar budget. Detta är en viktig emotionell och fysisk oro för er och för äktenskapet. Fråga honom för hans odelade uppmärksamhet och ge din till honom.
3.
Berätta din man om symptomen du upplever. Se till dina anteckningar om det behövs. Lägg till din läkare idéer om du såg en läkare om din klimakteriet.
4.
Förstå att din man kanske har hört talas om klimakteriet, men inte perimenopause. Ge honom en chans att ställa frågor, och har datorn med medicinska webbplatser bokmärkt för att hjälpa dig svar. Förklara att sänkt sexlust, torrhet i slidan, upprörd sömnrytm och känslomässiga råhet kan alla vara symptom på perimenopause. Fråga efter hans tålamod och förståelse under denna tid.
5.
Föreslå lösningar på problem i äktenskapet på grund av klimakteriet symtom. Om ditt sexliv är lidande, förklara att du är precis lika bekymrad som han är och kommer till samtalet klar med ett förslag till lösning som vatten smörjoljor eller långvarig förspel. Är fortsatt positiva och fokusera på lösningen, snarare än utmaningar. Antag att din man redan har sett förändringarna du känner och hålla liv i samtalet på rätt spår med positiva idéer om förändringar.
6.
Ta din mans ifrågasättande och oro genuint intresse för ditt välbefinnande och att av ditt äktenskap snarare än att anta att han kritiserar dig eller försöker att såra dig. Skriv ner alla frågor du och din man har och presentera dem för din läkare vid nästa fysiska.

Tips och varningar


 • Skapa stämning för avkoppling att hjälpa till att öppna det samtalsämne lättare. Bränn ljus , öppna en flaska vin eller förbereda en trevlig middag innan att ta upp ämnet i klimakteriet .
 • Använd inte klimakteriet som en ursäkt för alla dina emotionella beteenden eller utmaningar , och låt inte din man att skylla perimenopause för alla utmaningar du upplever i ditt äktenskap . Håll dig till ämnet och bemöta de farhågor som en i taget när de uppkommer .


 • Previous:nothing Next:hur man kontrollerar svullna bröst

  Relaterade artiklar


 • hur du får ditt barn hjärtan frisk
 • hur man ökar ditt barns immunitet och skyddar mot h1n1/swine influensa
 • hur man identifierar piller korrekt
 • Definitionen av laminin
 • historia pediatrc omvårdnad
 • hår hjälp & klimakteriet
 • hem rättsmedel för allergier och bihåleinflammation
 • smärtlindring inom cancervården
 • vad är vuxendoseringen Nexium?
 • skillnaden mellan hjärnhinneinflammation och influensa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com