hur man hanterar ett tidigt födda barn

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-03-06
Eftersom tidigt födda barn är så bräcklig och sårbar , att lära sig hantera din Preemie kräver mycket tålamod , förberedelser och extra träning . Föräldrarna måste vara beredda på eventuella andningsproblem , och måste se till att hålla barnets exponering för baciller åtminstone sedan preemies är mer mottagliga för sjukdomar och infektioner. Vårdar en tidigt födda barn kan vara överväldigande och skrämmande , men med lite förberedelser , forskning och kunskap kan föräldrar lära sig att hjälpa sina Preemie frodas och växa .

Du behöver :
Bröstmjölk
. RSV vaccination .
Tålamod.


1 .
Gör din forskning . Innan ditt barn kommer hem , tala med din läkare , läsa litteratur om preemies och prata med andra föräldrar till preemies . Hantering av ett för tidigt fött barn kan vara mycket mer komplicerat , krävande och svårt än en fullgången baby , så det är viktigt för föräldrar att göra sina läxor och vara beredd på några komplikationer eller särskilda behov ditt barn kan ha . Preemies är mer benägna att drabbas av anemi , lågt blodsocker , gulsot och blödningar i hjärnan .
2 .
se till att förbereda en säker , ren miljö för ditt tidigt födda barn . Preemies är mer känsliga för infektioner och sjukdomar än fullgångna barn och tenderar att ha underutvecklade lungor . Exponering för rökare , personer som är sjuka eller offentliga platser kan irritera ditt barns lungor eller öka ditt barns chanser att bli sjuk .
3 .
Pump bröstmjölk . Många preemies inte kunna amma i början, men bröstmjölk kan frysas och sparas för senare bruk. Bröstmjölk har visat sig hjälpa barn blir starkare och bekämpa infektioner, och din Preemie kommer att behöva all hjälp han kan få .
4 .
Foster en nära relation med ditt barn . Preemies behöver ännu mer hud mot hud kontakt med sina föräldrar än normalt sikt barn . Det är viktigt att hålla ditt barn nära dig flera timmar om dagen för att hjälpa ditt barn trivs . Detta kallas känguru vård .
5 .
Ta hand om dig . Att ta hand om ett för tidigt fött barn är ett krävande och uttömmande uppgift . Nya mammor och pappor kommer att vilja få gott om sömn och äta rätt för att förbli mentalt och fysiskt hälsosamt för barnet . Se till att diskutera dina känslor och bekymmer med dina vänner och familj , och gå med i en stödgrupp för föräldrar till för tidigt födda barn .
6 .
Om du märker några oroande förändringar i barnets beteende eller utseende , se till att meddela din läkare omedelbart. Tidigt födda barn behöver noggrann övervakning , och små förändringar i vikt , hudfärg och andningen ska diskuteras med din läkare .

tips och varningar


 • tidigt födda barn är mer mottagliga till infektioner såsom RSV . Det finns en RSV vaccination tillgänglig för att skydda ditt barn mot detta möjligen dödliga infektion .
 • tidigt födda barn behöver mer vila än normalt sikt bebisar , så se till att ditt barn får tillräckligt med sömn.
 • Preemie behöver omkring åtta till tio utfodringar per dag för att trivas och växa .


 • Previous:nothing Next:hur man använder Doxylamin succinat under graviditeten

  Relaterade artiklar


 • hem rättsmedel för att ta bort tånaglar
 • hemlagad kolik gas rättsmedel för spädbarn
 • hur man kontrollerar klimakteriet
 • kan en graviditet bestämmas under en cellprov?
 • faror i vägg styrofoam
 • är ett PSA-test rekommenderas för äldre män?
 • hur man förebygger njursten när du är gravid
 • hur man förbereder för influensa säsong naturligt
 • Graviditet och feta risker lever
 • hur man äter saffran under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com