intramuskulär skott teknik

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-03-31
Intramuskulära injektioner (IMS) är bilder av läkemedel levererade direkt i muskelvävnad . Dessa typer av bilder används när den typ av medicinering kräver administrering i muskelvävnad eller ibland när drogen behövs för att agera snabbt . Ibland den mängd läkemedel som anges kan vara bättre lämpade för intramuskulär injektion. Många av samma förfarande används för att ge en IM som en subkutan injektion som skjuts in i fettvävnad under huden . Men det finns några viktiga skillnader .

förnödenheter som behövs

Samla dina varor och ha dem på handen innan föra patienten i.
Du kommer att behöva. undersökningshandskar , en flaska med medicin som ska injiceras , en ny spruta med lämplig storlek engångsnål ( vanligtvis omkring en tum ) , bomullstussar , tvättsprit och ett plåster .

kontrollera uppgifterna

Kontrollera att du har alla säkerhetsåtgärder på plats innan du fortsätter med injektionen . Titta noga på etiketten på medicinen och kontrollera att patientens namn matcherna . Också vara säker på läkemedlet inte har löpt ut. Kontrollera recept så att du vet rätt antal kubikcentimeter ( cc ) eller milliliter (ml ) att injicera . Du bör ha tillräckligt till hands för mer än en dos , enligt Drugs. com .

fyllt sprutan

Tvätta händerna noggrant med tvål . Ta på handskar och fast en ny nål till sprutan och ta av skyddslocket . Doppa en bomullstuss i alkohol och torka av toppen av flaskan att desinficera utsidan . Låt alkoholen torka och sedan in nålen . Tryck in kolven på sprutan hela vägen in och dra sedan tillbaka kolven och fyll sprutan upp till rätt nivå .
Dra ut nålen från injektionsflaskan och peka i luften , så att eventuella luftbubblor att stiga . Du kan behöva bläddra i sprutan för att få bubblor till toppen . Tryck lätt i kolven för att tvinga ut luften och låta bara en droppe eller två av medicin för att spruta ut . Skottet är nu redo att injicera .

Shot Förfarande

Blöt en bomullstuss med alkohol och torka av injektionsstället och låt det torka . IM är normalt ges i överarmen, höft , lår eller rumpa , enligt Drugs. com .
När alkoholen har torkat , använd tummen och pekfingret av den andra handen att sträcka huden lägenheten innan kanylen .
Håll sprutan som en penna eller en pil och stick in nålen hela vägen in i huden i en snabb rörelse . Nålen ska gå rakt in
Släpp huden medan du håller sprutan stadigt och rakt .
Dra tillbaka kolven något och se om något blod kommer in i kammaren av sprutan . Om den gör det , ta ut nålen försiktigt och kasta bort sprutan och medicin och börja om .
Om inget blod syns så är du i muskeln , tryck in kolven och injicera hela dosen i en muskel. Dra försiktigt ut nålen och kassera sprutan . Sätt press på injektionsstället med en annan bomullstuss och placera ett plåster över den för att hålla den på plats .

Previous:nothing Next:hem rättsmedel för att starta arbete





Relaterade artiklar


 • diet plan för ett barn med diabetes
 • Hur är ögat ansluten till hjärnan?
 • hur man ska behandla torr öron
 • vad är skillnaden mellan akut sinuit och en vanlig förkylning?
 • kan goda kolesterolet någonsin att bli för högt?
 • mest effektiva behandlingen av restless leg
 • hur det ska genomföras en alkoholism ingripande
 • vad som anses svårt graviditetsillamående?
 • IUD och ryggsmärta
 • kan du få din tid direkt efter att bli gravid?




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com