när man ska ringa läkaren för ömhet i armhålan området ?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-03-04
Som en av de mer utsatta delarna av den mänskliga kroppen, kan armhålan utsättas för obehag från hudutslag , svampinfektioner och smärta från infekterade eller förstorade lymfkörtlar . Merparten av tiden smärtan från under armhålan kommer lätt att gå iväg på egen hand , men i vissa allvarliga fall veta när man ska ringa doktorn är viktigt

vanligaste orsakerna till Armpit ömhet och smärta

Det finns flera omständigheter som kan leda till ömhet i armhålan . Varav de flesta är inte allvarliga och tenderar att försvinna på egen hand eller efter att ha ordinerats antibiotika . Utslag och cystor kan uppstå efter rakning eller med tvål och deodorant som kroppen är allergisk . För att förhindra utslag rekommenderar vissa läkare med hjälp av speciella raklödder , rakhyvlar som inte är tråkig eller andra metoder , till exempel hår-borttagning krämer .

När det gäller anbud klumpar under armhålan , kan det finnas olika orsaker . Cystor och bölder ger ibland ömhet på grund av rakning eller från att bära antiperspirant deodorant . Att behandla detta rekommenderar läkarna rakning inte och använder icke antiperspirant deodorant, åtminstone fram till klump läker. En annan orsak till ett standardbelopp utseende kan vara från infekterade svettkörtlar som rinner från armhålan eller bröstet. Läkare kommer ofta förskriva antibiotika i sådana fall.

Anledning till oro

klumpar kan också bilda från smittade lymfkörtlar. Lymfkörtlar är små organ i immunsystemet som innehåller vita blodkroppar som hjälper kropp att bekämpa infektioner. Ibland kan lymfkörtlarna bilda en infektion och förstora orsakar inflammationer som kan resulterar i smärta och ömhet i armhålan. En förhöjd form av denna händelse kallas lymfadenit. Lymfadenit kommer att orsaka ömhet i armhålan, i ljumsken och runt halsen. Det utgör också röda, smärtande streck precis under huden. Om den lämnas obehandlad, kan däremot infektionen hitta så småningom sin väg till blodet och kan leda till döden.

Lymfkörtlar kan också svälla från tumörer belägna i armhålan eller i bröstet. Eftersom lymfkörtlar arbete med immunsystemet, kan de bli förstorad beror på en infektion eller ens bröstcancer.

Om du känner ett anbud knöl under armhålan är det en bra idé att konsultera en läkare. Merparten av tiden blir det ingen anledning till oro, och det är en enkel process av helande, men det är bäst att lägga denna oro att vila efter att söka en professionell åsikt.

Previous:nothing Next:sig att leva med bipolär mamma

Relaterade artiklar


 • användningsområden för psyllium
 • vad är en vaginal prolaps?
 • gravid med urinvägsinfektion
 • Varför får jag rysningar när jag inte är kallt?
 • Graviditet och feta risker lever
 • den bästa behandlingen för klass 2 bröstcancer
 • hur man undervisar patienter och anhöriga om vård efter en utskrivning från sjukhuset
 • Hur man använder en oxygengrimma
 • vikten av kost & fitness för barn
 • Finns det ett samband mellan klimakteriet & depression?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com