om tidiga födslar

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-16
När en kvinna går in arbetskraft, är födelse klassificeras som tidigt, full tid eller post sikt. En leverans som inträffar före 37 veckors graviditet anses för tidigt

Du behöver:.
Promenadkäpp

Historia

Enligt March of Dimes, nästan 13 procent av. alla amerikanska barn föds för tidigt. Bara 30 procent av prematura barn är födda före 34 veckor. Frekvensen av för tidig födsel ökade med över 35 procent mellan 1980 och 2010. Det är mer än en 10 procentig ökning per decennium.

Risker

Upp till 20 procent av mammor som har haft en för tidig födsel kommer att ha en andra och om mamman har haft två prematura förlossningar i rad, chansen att annan tidig födsel är upp till 50 procent. Sjukdomstillstånd som diabetes, infektion, preelampsia, missbruk, avvikelser i livmoderhalsen och hjärtsjukdom kan bidra till en för tidig födsel. Ålder och bristande mödravården också spela en roll.

Kedjorna

Att vara gravid med flera foster kan öka risken för för tidig födsel. Även multiplar står bara för 3 procent av födslar, står de för 15 procent av för tidigt födda barn. En mamma som bär trillingar har en högre chans att föda för tidigt än en mor att bära tvillingar.

Potentiella

Barn som föds efter 24 veckors graviditet är oftast tillräckligt utvecklade för att överleva utanför livmodern med medicinska ingrepp. Barn som föds före 21 veckor är vanligtvis inte hjälp på grund av en dålig prognos och därför oftast inte överlever.

Överväganden

Ett spädbarn som föds för tidigt kan stöta på många utmaningar, däribland problem med lungorna och oförmåga att föda . För tidig födsel kan orsaka livslånga medicinska och utvecklingsproblem. Ju äldre en för tidig barnets gestationsålder när de föds, desto mindre troligt att de kommer att ha stora problem och barn som föds efter 34 veckors graviditet har oftast inga långsiktiga problem.

Previous:nothing Next:vad betyder hög hCG nivå menar?

Relaterade artiklar


 • vad man ska göra för svullna fötter med dålig cirkulation?
 • Hur berätta om du får tillräckligt med sömn
 • Singulair biverkningar hos småbarn
 • globala utvecklingsförsening symtom
 • varför för att undvika badtunnor under graviditeten
 • hur man administrerar en SITTBAD
 • hur man beräknar kaloriförbrukning baserad på puls
 • Vad orsakar svullna fötter och anklar?
 • Hur länge tror ni dricker proteintillskott efter en gastric bypass?
 • IUD och ryggsmärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com