personlig omvårdnad för äldre

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-03-02
Beroende på situation och äldres hälsa person, omsorg kan vara svårt. Ibland familj och vänner ta den dagliga uppgiften att omvårdnad. Privata vaktmästare kallas in under tider när någon annan inte kan vara där. Oavsett situation är det viktigt att behandla äldre med respekt, särskilt när de tillhandahåller personlig omvårdnad såsom bad, utfodring, dressing, och överföra dem från en plats till en annan

Personal Care

Prata med den äldre personen i fråga personlig omvårdnad och vad de kan föredra. En-mot-en äldreomsorg är möjligt för dem som kanske har nära familj eller vänner som är villiga att hjälpa till. Beroende på tillgängliga medel, kan utbildad personal ska kunna ge vård för de äldre person hemma i sitt eget hem. Hem sjukvårdskostnader kan köra allt från $ 10 en timme till $ 40 i timmen, beroende på vad som behövs och var den äldre. Var säker på att alla utomstående är avskärmade ordentligt, bland annat bakgrund och referens kontroller.

Personlig Hygien

Badplats de äldre och se till att de är rena och presentabel kan ibland vara en utmaning. När människor åldras kan luktsinnet minska , varför de äldre kan gå dagar utan att bada eller ens utföra en sammanfattning svamp bad . Att ge personlig äldreomsorg innebär tvätt personen och se till att de bär rena kläder . Defiance kan vara ett problem med vissa äldre människor. Om så är fallet , prova en annan strategi . Använd inte våld eller starka ord under badet , eftersom detta kommer att ytterligare förvärra den äldre personen ännu mer . Prova bada på morgonen , istället för på natten . Kontrollera att rummet är varmt och väl upplyst. Var vänlig och erbjuda stöd när och om det behövs.

Healthy Living

erbjuder hälsosamma måltider och mellanmål. Var noga med den äldre personen får tillräckligt med motion. Även om de kan vara svaga, promenader kan förbättra personens styrka och balans. Beroende på personens hälsotillstånd, promenader i 10-minuters intervaller kan fungera bäst.

Cook näringsrik och tilltalande lätta måltider. Ibland som en person åldrar, av smaksinnet försvinner, vilket kan vara en orsak de äldre inte äta så mycket. Mediciner kan också minska en persons aptit. Erbjudandet frukt och grönsaker dagligen. Kött bör tillagas ordentligt, eftersom matförgiftning kan vara dödligt, särskilt hos äldre. Laga mat med hänsyn till personens hälsa. Till exempel kan äldre personer med diabetes eller hjärtsjukdom kräver en kost lägre i kalorier och socker än en person som inte har det viss sjukdom.

Previous:nothing Next:hur man ska behandla löss giftfria

Relaterade artiklar


 • mjuka kost för intestinal buggar
 • fötter smärta härdar
 • dagligen barn kalori krav
 • kan goda kolesterolet någonsin att bli för högt?
 • ADHD och tillväxt
 • vad är serumlipas?
 • hur du ökar din energi låg nivå utan piller eller koffein
 • biverkningar av SERMs
 • Wellness aktiviteter för ungdomar
 • preventivmedel, kontinuerlig behandling och graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com