råd om symtom för saknade en period

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-03-31
När menstruationen förekommer i menstruationscykeln som är väldigt lika varje månad , är det i indikation kroppen är i gott skick . Vissa kvinnor kommer att missa en period , och om detta skulle hända dig , måste du ta reda på varför du inte får din perioden om orsaken är en allvarlig bakomliggande sjukdom som kräver omedelbar behandling

analysera din situation

Inkludera alla faktorer när man försöker ta reda på varför du missade en period . Orsaken kan vara en enkel och godartad en, men en som fortfarande kan behöva åtgärdas och fram till en kvalificerad läkare.

Amenorré

Tänk på att dina symtom av en saknad tid kan vara symptom på sekundär amenorré , om den har minst tre månader sedan din senaste perioden . Eftersom graviditet kan vara orsaken till sekundär amenorré , är det viktigt att du tar reda på om du är gravid så snart som möjligt , så att du ordentligt kan ta av dig själv och ditt ofödda barn .

Amning är en annan orsak till sekundär amenorré , så om du ammar ett barn, betrakta detta som en möjlig orsak .

Några piller och mediciner kan också orsaka amenorré . Stress kan också påverka menstruation . Andra orsaker till sekundär amenorré inkluderar ett hormon missbildning , är överdrivet smal , att motionera för mycket , onormal äta och förtida ovariesvikt .

Om amenorré orsakas av stress , för mycket motion eller att vara för tunn , kan en enkel förändring i livsstil hjälp . Har amenorré utredas av din läkare för att utesluta en allvarlig sjukdom som orsak .

klimakteriet

Tänk att du kan vara i klimakteriet om du är åldern 40 eller äldre och du missade en period . Märker om du har andra tecken på klimakteriet såsom värmevallningar, inkontinens och smärta vid samlag , täta vaginal-och urinvägsinfektioner , sömnlöshet , humörsvängningar eller viktökning. Om du starkt misstänker att du går igenom klimakteriet , Stressa inte över den . Klimakteriet är en normal företeelse . Helt enkelt få undersökas av din läkare för att bekräfta att du kommer igenom klimakteriet och fråga honom vad du kan göra för att lindra symptomen , om du har symtom .

Previous:nothing Next:är citronmeliss te ok när man är gravid?

Relaterade artiklar


 • hur man gör en menstruationsperiod snabbare
 • Vad gör en hög höjning av hCG menar?
 • hur man kan stoppa digivande efter avslutad amning
 • Hur mycket får du betalt för att donera plasma ?
 • återhämtningstiden för en hamstringsskador
 • korrekt förfarande med fasta före ett blodprov
 • vad är skillnaden i impotens & erektil dysfunktion?
 • Vilka är symptomen av svin influensa i ett barn?
 • Skillnaden mellan en kall och dålig allergier
 • hur man ska behandla allvarliga svampinfektioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com