vad man ska göra för en feber blister under graviditeten

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-11
Feber blåsor, också ofta kallas munsår, inträffar oftast på eller runt munnen eller näsan. Kvinnor som är gravida löper ökad risk att utveckla feber blåsor på grund av känslomässig stress, trötthet och immun förändringar som sker under hela graviditeten. I sällsynta fall kan viruset överföras till barnet under graviditet eller förlossning gör det viktigt att börja behandlingen så snart som de första tecknen på en feber blister märks

känner igen symtomen

orsakas av herpes simplex virus 1 (HSV-1), feber blåsor är röda, svullna sår som blir fyllda med vätska, öppna det och bildar en skorpa som helande börjar. Upp till två dagar före utseende av en feber blister, stickningar, brännande känsla eller klåda kan kännas på insidan eller utsidan av mun eller näsa. Andra symtom som kan märkas är svårt att äta, allmän sjukdomskänsla, feber, trötthet och ont i halsen.

Diagnos och behandling

Beginning behandling omedelbart kan förkorta utbrottet och hjälpa till att lindra smärta som kan följa en feber blister. Gravida kvinnor som märker symtom på feber blister utveckla bör kontakta sin vårdgivare så snart som möjligt för att bekräfta förekomsten av viruset. Läkaren kommer att ta en kultur av det smittade området genom swabbing mun eller näsa och testa den för HSV . När väl diagnosen , receptbelagda anti-virala läkemedel kan rekommenderas , utöver utvärtes läkemedel eller solskyddsfaktor kräm för överläppen skydd . Om det är det första utbrottet HSV , orala läkemedel som har godkänts som säkra av FDA för användning under graviditet som Valtrex , Famvir , eller aciklovir kan vara föreskriven . Den faktiska infektion kan vara allt från en till tre veckor, men den inaktiva herpesviruset kvar i kroppen som en livslång sjukdom som det inte finns något botemedel.

Kalla kompresser eller en isbit appliceras direkt till det drabbade området tre gånger per dag i 10 minuters sessioner kan bidra till att minska svullnad. Om såren är inne i munnen, kan en sköljning av väteperoxid utspädd med vatten hjälp i healing, samt en salt-vatten skölja två gånger om dagen.

Förebyggande

HSV-infektioner kan vara dödliga eller resultera i hjärnskada hos nyfödda. Eftersom första gången HSV-infektioner kan överföras under graviditet och förlossning, är det viktigt att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder för att undvika smittas av viruset under graviditeten. HSV är mycket smittsam och kan smitta från person till person, som liknar en förkylning eller influensa. Kvinnor ska inte dela läppstift, läppbalsam, redskap eller drinkar med andra Förutom att undvika kyssar någon som lider med en HSV utbrott. Frekvent och noggrann handtvätt rekommenderas också.

Previous:nothing Next:hur man kan förebygga oro under en MRT

Relaterade artiklar


 • graviditet oro efter viktminskning kirurgi
 • vad är orsakerna till spädbarn frekvent urinering?
 • Hur berätta om du får tillräckligt med sömn
 • hur man ska behandla en sinus-infektion för barn i lekåldern
 • hur du kopplar din näsa
 • växtbaserade allergi lättnad för barn
 • Vilka är farorna med ozon i luftrenare?
 • Vilka är de blodkärl som går från hjärtat genom din kropp?
 • information om riskerna med abort
 • lågt antal blodplättar och Downs syndrom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com