Hur man använder en manuell lyft enhet Hoyer

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-17
Den Hoyer hiss, även känd som en sele hiss använder hydrauliska --- ungefär som en miniatyr kran --- och används för att hjälpa vårdgivare att flytta patienter som inte kan flytta sig på grund av skada, sjukdom eller hög ålder. Hoyer hissar gör det enkelt och säkert för en enskild vårdgivare att flytta en person mellan säng och rullstol, till exempel, så länge vissa bestämda steg följs
1 .
Konsultera instruktionsboken först . Hoyer hissar har viktbegränsningar , beroende på deras märke och modell , och du skall vara säker på hissen kan stödja patientens hela kroppsvikt på ett säkert sätt .
2 .
Välj sida av sängen från som du kommer att utföra överföringen , och placera rullstolen nära sängen på den sidan , sittplats vänd bort från kanten av sängen . Lås hjulen för säkerheten .
3 .
Höj sängen , om möjligt, och sänka sängens räls sida , om den finns.
4.
Instruera patienten att sitta upp. Om han inte kan sitta upp på egen hand, försiktigt hjälpa honom till sittande. Avlägsna lös sängkläder och filtar från sängen. Flytta kuddar ur vägen.
5.
Loss selen från Hoyer hissen. Selen är vanligen tillverkade av bomull eller nylon, som en hängmatta, och fäster en trapets-formade baren av en rad krokar. Placera lyftselen bredvid patientens höfter på ena sidan. Tuck och dra den under hennes skinkor tills hon sitter jämnt på lyftselen.
6.
Fäst säkerhetssele, om det finns.
7.
Styr Hoyer hiss nära sängen. Sprid bas brett för att säkerställa stabiliteten flytta benen under sängen. Lås bas och benen på plats.
8.
Släpp Hoyer hissens hydraulisk ventil för att sänka trapets ner mot patienten. Var noga med att inte träffa honom med trapets.
9.
Instruera patienten att korsa armarna över bröstet som du försiktigt fäster sidorna om lyftselen tillbaka till trapets.
10 .
Pumpa Hoyer hissens handtaget för att manuellt höja patient över sängen , och sedan leda honom försiktigt mot rullstolen .
11 .

släpp långsamt Hoyer hissens hydraulisk ventil igen för att sänka patentet på rullstolen .
12 .
Kroka hängmattan från trapets , och pumpa med handtaget för att lyfta trapetser ur vägen . Tuck och dra hängmatta ut under patienten att försiktigt ta bort hängmattan från under henne .

tips och varningar


 • Även Hoyer hissar är utformade så att enstaka vårdgivare att flytta patienter , är det en bra idé att ha någon annan i rummet med dig som en " spotter . "
 • Se till att rummet har tillräckligt med utrymme för att använda en Hoyer hiss . Lyften ska kunna lyfta och " swing " patienten fritt i syfte att säkerställa en säker överföring .


 • Previous:nothing Next:Vilka faror över förlängd användning kontakter ?

  Relaterade artiklar


 • vad är det normala barnet födelsevikt?
 • är förlust av balans och minskande orsakad av högt blodtryck?
 • ungdomar viktminskning & motion
 • hur man kan stoppa från att skada hjärnan
 • konsekvenserna av Alzheimers sjukdom
 • hur man bär en vanlig förkylning mask
 • holistisk botemedel mot nattliga svettningar
 • Så för att lindra smärtan av en öroninfektion hemma
 • hur man ska gå om att förebygga felbehandling under din operation
 • Vad är det första hjälpen-behandling för första gradens brännskador ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com