När ska du oroa dig för en knöl i bröstet ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-17
Eftersom bröstvävnaden reagerar på förändringar i hormoner , klumpar bröst kan komma och gå av olika anledningar . Klumpar kan visas i alla åldrar , från barndom till ålderdom . Bröst klumpar bli ett bekymmer när möjligheten att bröstcancer är inblandade

Breast Självkännedom

Var uppmärksam på hur dina bröst ser ut och känns naturligt vid olika tillfällen i månaden . Även American Cancer Society inga långa förespråkar månatliga Självundersökning av brösten (BSE ) , rekommenderar de kvinnor praktiken bröst självkännedom . Bröst självkännedom är inte en formell process, men en avsiktlig tänkesätt för att medvetet vara medveten om eventuella förändringar som kan ske i brösten . Enligt University of Texas MD Anderson Cancer Center , "om du inte kan avgöra om du har en förändring i ditt bröst , är det antagligen inte har skett en förändring . "

klumpar

Läs mer om hur dina bröst reagerar vid olika tider på din menscykel eftersom fibrocystiska förändring svarar mot olika nivåer av hormoner i ditt system . Bröst är till sin natur något lumpy eftersom de består av kluster av mjölk körtlar , kallas loberna , omgiven av fettvävnad . Ytterligare knottrig vävnad orsakad av fibrocystiska förändringar kommer att påverka de flesta kvinnor någon gång under barnafödande ålder . Dessa klumpar kan betraktas som normala , även om de kan vara obekvämt. Fibrocystiska klumpar är godartade , inte öka risken för cancer och kräver ingen speciell behandling , men det är viktigt att inse när de ska vara där och när de inte är .

anledning till oro

Kontakt din vårdgivare om du upptäcker en ny knöl i bröstet som känns annorlunda från resten av ditt bröst , särskilt om det förblir bortom din nästa menstruation . Du bör också ringa din läkare om en knöl i bröstet börjar öka i storlek eller blir hård . En blodiga flytningar från bröstvårtan om bröstvårtan börjar ändra form , eller om bröstvårtan börjar invertera finns tecken på att något inte står rätt . Ibland klumpar bröst kan orsaka förändringar i huden på bröstet , inklusive ovanliga dimpling eller puckering . Om du märker några förändringar i brösten som inte är kopplat till ditt vanliga månatliga cykel bör du kontakta din läkare om utvärdering .

Previous:nothing Next:vad som gör 3-D ultraljud mindre tydlig ?

Relaterade artiklar


 • preventivmedel, kontinuerlig behandling och graviditet
 • Vad orsakar svullna fötter och anklar?
 • över disk medicin för att hjälpa till med klimakteriet
 • hur man beräknar en persons födelsedatum
 • hur man behandlar en drog höftböj
 • hur man kan stoppa barn från sova på mage
 • klinisk pneumoni hos barn
 • hur man förbereder för förlossningen
 • är aktuell vitamin E olja säkert?
 • hur korrekt behålla nailbeds efter en spik avlägsnande
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com