Nutrition & hjärna tillväxt under förskoleåldern

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-25
Åldern span tre till fem år, eller förskolan år, är en mycket hektisk tid för små barn. Det är i dessa år som ett barn lär sig att kommunicera ordentligt, umgås, anpassa sig till olika miljöer och blir mer nyfiken på sin omgivning. Eftersom det finns så mycket att lära och upptäcka dina förskolebarn går igenom, expanderar sin hjärna en hel del också. Undernäring eller felaktig kost på detta stadium leder till allvarliga kognitiva och beteendemässiga funktionshinder

Gravid's Brain

Ett barns hjärna vid födseln är i en oavslutad tillstånd. De 100 miljarder celler har i detta skede är inte kopplade till varandra. Anslutning och förstärkning av dessa anslutningar är den viktigaste uppgiften för din förskolebarn hjärna. Vid tiden ditt barn är tre, han har mer än dubbelt så många anslutningar än en vuxen. Ju mer ditt barn upplever, desto mer anslutningarna (eller ledningar) bildas. Anslutningar som inte används ofta senare kommer att elimineras.

Effekter av dålig kost

undernärda förskolebarn har ett lägre IQ med så mycket som 15 poäng eller mer . De saknar umgänge kompetens och ha mer beteendeproblem . Deras inlärningsförmåga och spann koncentration är också betydligt lägre än rätt näring barn . En särskilt alarmerande faktum när det gäller kost och hjärnans utveckling hos små barn är att även en liten grad av undernäring kan leda till ovan nämnda avvikelser .

Nutrition för förskolebarn

Det säkraste sättet att se ditt barns rätt hjärnans utveckling är att ge en väl balanserad kost som innehåller alla viktiga vitaminer , mineraler och livsmedel protein . Även om ditt barns kalori behov kanske inte så mycket som en vuxen , hans proteinbehov är jämförelsevis ganska hög . Därför , se till att ditt barn inte förbrukar tomma kalorier från hög socker livsmedel och skräpmat . Förse dem med nyttiga snacks som frukt och smörgåsar ost , smaksatt yoghurt , etc.

Mikronäringsämnen Viktigt

Järnbrist är den högsta i USA hos barn under fem år . Det är den största orsaken till trötthet , minskad koncentrationsförmåga och försämrad förmåga att lösa problem . Feed ditt barn ägg, kött och fisk och järn -berikade livsmedel tillsammans med färsk frukt och grönsaker för optimal upptaget av järn. Uppmuntra ditt barn att dricka minst tre glas mjölk varje dag , eftersom det är en rik källa av kalcium för den växande hjärnan och kroppen .

lärande medan utfodring

Ju mer ett barn erfarenheter , desto mer hans hjärna utvecklas . Involvera barnet i måltid-planeringsprocessen för att stimulera hans hjärna . Shoppa för dagligvaror med honom . Be honom att hjälpa till i köket . Har måltider tillsammans . Skapa en miljö där ditt barn får den bästa näringen tillsammans med maximal hjärnans tillväxt .

Previous:nothing Next:urinträngningar och klimakteriet

Relaterade artiklar


 • vad är en prostata?
 • graviditet och metformin
 • Hur man använder en hatachi massageapparat
 • lipotropic faktorer
 • är min man rätt att få en sjukhussäng från va?
 • hur man ska behandla huset efter löss
 • sätt att vårda en förälder med minnesförlust
 • vad är en Hoyer personlyft ?
 • vad är serum hCG?
 • faror i vägg styrofoam
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com