Vilka uppgifter av baby fett ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-21
Baby fett , som ofta kallas brunt fett eller brunt fett , är vanligt hos nyfödda och små barn . Det tjänar flera viktiga funktioner i det första levnadsåret , och som mer forskning antyder , möjligen väl in i vuxen ålder

hjärnans utveckling

Det finns ett klart samband mellan baby fett och hjärnans utveckling. Enligt Stephen C. Cunnane , vars bok " Survival of the fetaste : nyckeln till Human Brain Evolution " analyserat den roll som barnet fettet i hjärnans tillväxt, stora omfattning den mänskliga hjärnan och den snabba takt i vilken den utvecklas i första levnadsåret är en av de största orsakerna människobarn har mer fett än andra primater spädbarn . Spädbarn behöver en inbyggd resurs av energi för deras växande hjärnor, och överskott baby fett tjänar det syftet.

Värmereglering

En av de andra huvudfunktioner baby fett är temperaturreglering, vilket upprätthåller barnets balans mellan värmeförlust och värmeproduktion. Enligt Kent B. Whitaker i sin bok, "Omfattande perinatal och pediatrisk Respiratory Care," bebisar förlita sig på fett för att producera värme, eftersom de inte har frossa reflexer eller förmågan att generera värme genom ökad aktivitet. De är också mer känsliga för köld än vuxna på grund av en högre andel av kroppsytan för kropp volym, en högre andel huvud yta och en underutvecklad nervsystemet. Baby fett är en stor sätt på vilket spädbarn kan reglera sin kroppsvärme.

Oro

Medan baby fett har sina funktioner, det väcker också oro. Flera nya studier har korrelerad att vara på den övre delen av barnets vikt diagrammet med ökad risk för övervikt och fetma problem i barndomen och vuxenlivet. En studie i Journal of Obesity fann att bebisar sex månader och yngre är 60 gånger större risk att bli överviktiga än barn i den åldern var 20 år sedan. En Harvard studie, publicerad i tidskriften Pediatrics, visar att tunga spädbarnen var mer benägna att ha övervikt av den tid de var småbarn.

Andra yttranden

Ändå är knubbig baby fortfarande betraktas som typiskt kännetecken för hälsa . Centers for Disease Control (CDC) säger att innan tre års ålder, är vikten av föräldrarna en starkare prediktor för vikt problem än om ett spädbarn tillväxt på sjökortet. Andra faktorer, såsom ett barns kost, fysisk aktivitet och TV /dator användning har också en mycket större effekt på framtida vikt än deras andel av baby fett eller deras vikt som ett spädbarn.

Roll i Vuxna

Intressant baby fett kan faktiskt spela en positiv roll i kampen mot fetma hos vuxna. En färsk studie publicerad i The New England Journal of Medicine visade att brunt fett, som i allmänhet påträffas hos spädbarn och barn, var faktiskt ganska utbredd i tunna, passar vuxna med friska blodsockernivåer. Tyngre vuxna tenderade att ha högre nivåer av vanlig vit fett . Forskare säger att detta tyder på att låga nivåer av baby fett i vuxna kan ha en roll i regleringen av kroppsvikt och skydda mot fetma .

Previous:nothing Next:risken för gallsten under graviditet

Relaterade artiklar


 • vad är kostnaden för en Tubal återföring?
 • hög risk graviditet information
 • om tidiga födslar
 • vad är ett naturligt östrogen hormonersättning?
 • hur man känner för en förstorad lever
 • hur man kan bli av post - baby fett
 • hur man kan hjälpa med illamående under graviditeten
 • vad är så speciellt med Rh-negativ blod?
 • riktningar för hormon kräm
 • Graviditet & insulinresistens
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com