alternativ för kvinnor med oregelbunden mens

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-12
Oregelbunden period kan vara frustrerande eller befriande, beroende på din synpunkt. Men är oregelbundna perioder som ibland uppstår från olika hälsoproblem, inklusive polycystiskt ovariesyndrom (PCOS) eller cystor på äggstockarna. Andra gånger är det baserat på en kvinnas arvsmassa. Om du är en av de många kvinnor som har oregelbundna menstruationer, det finns olika alternativ för att hjälpa till att få din menscykel på ett konsekvent spår Preventivmedel preventivmetoder kommer nu i en mängd olika alternativ i stället för den dagliga piller. Kvinnor kan välja mellan piller fläckar placeras på en undanskymd plats på din kropp att månatliga vaginal infogningar eller ett hormon skott som varar upp till tre månader . Det är viktigt för en kvinna att förstå alla de potentiella biverkningar och faror av hennes utvalda metod och att även ägna stor uppmärksamhet åt hennes kropp de första månadernas användning . Olika former av preventivmedel använder olika blandning av hormoner och blandningen kommer att ha olika biverkningar , beroende på varje individ. Potentiella biverkningar är huvudvärk , genombrottsblödning eller minskad sexlust .

naturliga örter

Om du inte vill använda hormonella preventivmetoder eller inte kunde hitta en metod som inte gett dig smärtsamma eller obehagliga biverkningar , prova örter . Örter är ett naturligt alternativ som får hjälpa din cykel . En mängd olika örter som jatamansi , persilja , blå Cohosh , ingefära och skullcap tenderar att ha en positiv effekt på att hålla en regelbunden menstruationscykel utan biverkningar av hormonell alternativ preventivmedel . Varje ört är tagen på en reglerad punkt varje månad i en specifik dos belopp , beroende på svårighetsgraden av dina symtom . Det är en bra idé att besöka en butik som specialiserat sig på örter samt naturliga produkter för att diskutera användning av sådana örter innan själv föreskriva en rutin .

Gör ingenting

Om du har granskats av din läkare och de hittade ingenting onormal eller besvärande angående din reproduktiva systemet , har du möjlighet att bara vänta ut det för att se om din kropp så småningom reglerar sig själv . Om du inte försöker bli gravid , är detta alternativet med noll biverkningar . Men det finns saker du kan göra för att försöka hjälpa kroppen med, som att skära ner på koffein eller att hitta ett utlopp till några återkommande emotionell stress du kan lida av .

Men om din mens fortsätter att vara onormala långt in ditt 20-talet, ett nytt besök med din läkare för testning för en hormonell obalans eller möjlig utveckling av cystor på äggstockarna bör övervägas .

Previous:nothing Next:hjälp att betala för min medicin

Relaterade artiklar


 • hur du ökar din energi i tre enkla steg
 • nicoderm CQ information
 • brinner kol i spisen skadligt ?
 • när man ska ringa läkaren för ömhet i armhålan området ?
 • hur ska sportig samtidigt som den är glamorös
 • klimakteriet läkemedel & rättsmedel
 • barns vax avlägsnas
 • hur du tar bort Betadine fläckar från huden
 • hur man kan hjälpa en tonårig alkoholhaltiga
 • fotled stelhet & smärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com