alternativ till att ta preventivmedel för kramper

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-23
Kramper kan vara ganska besvärlig, och för många kvinnor sina perioder orsaka dem en hög nivå av smärta och obehag-så mycket att det kan störa deras vardag . Läkare ordinera regelbundet preventivmedel som en form av behandling , men det finns många andra sätt att bekämpa de där irriterande kramper utan att ta hormoner

födelse-piller

Många kvinnor använder p-piller för att behandla sin mensvärk . Orala preventivmedel förhindra ägglossning , så livmodern inte kontrakt som en reaktion på den vanliga kemikalier som utsöndras under menstruationscykeln . Preventivmedel kan också minska din mens , vilket gör det mindre smärtsamt och obehagligt .

En del kvinnor vill inte ta p-piller , eventuellt för religiösa eller personliga skäl , eller därför att de kanske inte gillar hur deras kropp reagerar på det . Oavsett anledning, det finns andra sätt att behandla mensvärk utan att ta hormoner .

Alternativ till Preventivmedel

Användningen av värme kan vara fördelaktigt för kramp lättnad . Prova blötläggning i en trevlig varm till varmt bad eller använda en värmedyna på magen eller nedre delen av ryggen . Var noga med att inte överdriva det , och om du är osäker kan du prata med din läkare om det. Värme kommer att slappna av muskler och hjälpa till med en hel del av det obehag du kan uppleva under din tid .

Over- the- counter smärtstillande , såsom ibuprofen eller naproxen , kan också användas för att kontrollera smärtan . Var noga med att följa instruktionerna noggrant. Många kvinnor kommer att börja använda dessa läkemedel innan smärtan blir för dålig , kanske dagen innan , för att få en skjuts på att behandla sina kramper . Återigen , prata med din läkare om du vill vara säker på att du använder dessa mediciner på rätt sätt .

Yoga , massage och andningsövningar eller stretching övningar kan också användas för att slappna av i kroppen och minska smärta och spänningar . Vissa kvinnor har också använt akupunktur med framgång eller har vänt sig till meditation . Orgasm har också varit till nytta för lindring av smärta kramp för många kvinnor. Andra svär vid hallonbladsté . Det finns många alternativ där ute , så noggrant experiment för att se vad som hjälper dig mest .

Om inget av dessa saker hjälper din kramper eller om du är orolig dina perioder är tyngre eller mer smärtsam än vad som anses normal , tala med din läkare för att se om du har ett mer allvarligt tillstånd , som endometrios , och se vad andra alternativ kan vara tillgängliga vid behandling av din smärta .

Previous:nothing Next:hur man bygger muskler för barn

Relaterade artiklar


 • hur man förbereder för förlossningen
 • hur man förbereder för förlossning med preeklampsi
 • korrekt förfarande med fasta före ett blodprov
 • alternativ katarakt behandling
 • progesteron för klimakteriet värmevallningar
 • akuta behandlingar för andfåddhet
 • vad är nicoderm CK?
 • hur stödet tonåriga höjd tillväxt
 • prenatal vitaminer vs folsyra
 • hur man dödar kackerlackor med försiktighet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com