alternativa behandlingar för ocd

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-09
Tvångssyndrom är ett tillstånd där patienten fokuserar på omotiverad rädsla, som skapar irrationella mönster . Om patienten försöker att stoppa beteenden , kan det resultera i ytterligare stress och även göra tvång värre . Denna störning kretsar oftast kring allmänna teman , som till exempel rädsla för bakterier . Även OCD inte är helt klarlagda , forskare tror att genetik och otillräckliga nivåer serotonin i hjärnan kan spela en roll. Alternativa behandlingar kan dock ge viss lättnad , enligt Mayo Clinic .

Psykoterapi

Kognitiv beteendeterapi är effektivt vid behandling av tvångssyndrom patienter , enligt Mayo Clinic . Denna behandling fokuserar på att förändra tankemönster och beteenden så att tvångsmässiga beteenden kan stoppa .

Till exempel kan terapeuten använda en " exponering och responsprevention " behandling , vilket innebär att utsätta patienten till ett fruktat objekt . När patienten utsätts för det fruktade föremålet , kan terapeuten arbeta med patienten på omskolning svaret . Familjemedlemmar kanske också vill spela en aktiv roll i terapi för att stödja patientens tillfrisknande .

Elektrokonvulsiv behandling

Elbehandling innebär att inducera elektriska impulser i hjärnan medan patienten är under narkos . Denna behandling utförs i en läkarmottagning och görs vanligen två eller tre gånger i veckan . Normalt är denna behandling reserverad för människor som inte svarar bra på andra behandlingsmetoder. Pågående behandling tar ca sex månader till ett år , dock kan vissa patienter behöva en längre behandling.

Deep Brain Stimulation

Människor som inte svarar på traditionell behandling kan överväga deep brain stimulation . Deep brain stimulation omfattar främjande av specifika delar av hjärnan genom att plantera in elektroder som är avtagbara . Dessa behandlingar används tills symtomen på tvångssyndrom avta .

Missbruk

Enligt Mayo Clinic , som konsumerar alkohol och experimenterar med läkemedel kan förvärra symtomen vid tvångssyndrom . Människor som har problem med missbruk bör överväga att införa ett ämne-missbruk för att lindra symtom på tvångssyndrom .

Previous:nothing Next:information om uams tidig barnomsorg program

Relaterade artiklar


 • Vilka tjänster erbjuder en fertilitet specialist ?
 • vad är det normala barnet födelsevikt?
 • virusskydd
 • varför barn föds med sura uppstötningar
 • hur lång tid efter förlossningen bör du vänta med att starta preventivmedel?
 • naturliga diabetes lättnad
 • hur många kalorier att äta när man är gravid?
 • hur man kan öka barns aptit
 • trötthet och viktminskning
 • vad är ett naturligt östrogen hormonersättning?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com