åtgärder för att hålla fötterna från luktade

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-20
Bakterier behöver en varm och fuktig plats för att frodas . När inneslutet i skor och strumpor , är fötterna kommer att svettas . Det ger en perfekt miljö för de bakterier som är boven i dramat bakom foul fot lukt . Snarkar kan utlösas av en underliggande sjukdom , felaktig hygien eller helt enkelt den typ av skor och strumpor slitna . Fotvårdsspecialist Miles Schneider anslutna Foot Centers säger att andra tillstånd, såsom stress , medicinering eller hormonella förändringar kan också öka risken för illaluktande fötter .

Förebyggande

Att bära ordentliga skor är det första steget i att förebygga dålig fot lukt . Syntetiska material såsom nylon eller gummi , andas inte bra som stimulerar tillväxten av bakterier . Naturliga material som läder eller bomull , bör användas . Bär inte samma par skor två dagar i rad . Låt skor att andas under minst 24 timmar med skrynklade upp tidningspapper inne för att hjälpa torka ut fukt . Ren, absorberande strumpor bör bäras varje dag .

När det är möjligt , tvätta fötterna med tvål och vatten en till två gånger varje dag och se till att torka dem noggrant efter varje tvätt . Spreja fötterna med antiperspirant följt av en deodorizing fot pulver . Innan du sätter på strumpor och skor , damm skorna lätt med samma fot pulvret . />
Använd sandaler när det är möjligt , eller försöka gå barfota när du är hemma så att dina fötter att hålla sig torr så länge som möjligt . Ta ofta nytta av professionella pedikyr , eller hålla dina tånaglar klipps och använda lotion eller en pimpsten på någon grov områden på foten .

Rättsmedel

För att bli av illaluktande fot lukt , är den bästa metoden att blöta ner fötterna i starkt svart te i 30 minuter minst en gång i veckan . Koka en blandning av två tepåsar per halvliter vatten i 30 minuter och blanda med två kannor kallt vatten . Te innehåller garvsyra som dödar bakterier och hjälper till att stänga porerna på fötterna så att de förblir torra längre . En blandning av två delar vatten till en del vinäger kan också användas .

öka ditt vattenintag , eftersom detta hjälper att spola gifter ur kroppen och slagsmål kroppen lukt i övrigt. En zinkbrist är också känd för att orsaka fot lukt . Ta 50 milligram zink en gång dagligen under två veckor . Om detta botar foten lukt , vara säker på att din kost innehåller livsmedel rika på zink såsom ostron , rött kött , fågel , bönor eller nötter . National Institute of Health rekommenderar ett dagtraktamente på 11 milligram zink på vuxna män och 8 milligram om vuxna kvinnor .

aldrig sätta på sig ett par illaluktande skor . Om skorna inte kan tvättas i maskin , torka insidan ordentligt med en trasa doppad i alla antibakteriella rengöringsmedel vätska. Skölj med en fuktig trasa och placera dem i solen för att torka .

Previous:nothing Next:hur man använder rengöringsmedel för glasögon

Relaterade artiklar


 • fettsnål mat & kost
 • hur man kan kontrollera hår för huvudlöss
 • hög risk graviditet information
 • konsekvenserna av Alzheimers sjukdom
 • hur man besluta om att få H1N1 ( svininfluensan ) skott
 • säkraste sättet att höja kroppens ph
 • hem rättsmedel för dammborttagning
 • Är det nyttigt att laga mat med gjutjärn?
 • vad är ett bra blodtryck utbud under graviditeten?
 • hur man gör kyla halsen förpackningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com