det bästa sättet att läka ett sår

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-08
Det bästa sättet att läka ett sår kan verka förvirrande med alla de produkter och tekniker som finns tillgängliga. Metoder nya och gamla för att läka sår har blandats ihop skapa ett sammelsurium av teorier , mediciner och huskurer . Korrekt läkning av huden kan uppnås med ett minimum av fantasi material eller metoder

Rengöring Underhåll Sår

Korrekt skötsel och rengöring är absoluta sanningar. De första minuterna efter att ha fått ett snitt , skrapa eller laceration är helt avgörande för hur lång tid det tar för såret att läka ordentligt . Cool , borde strömmande vatten appliceras på såret omedelbart . Ingen tvål är i detta första steg , faktiskt, om tvål förs in i såret , kan området bli inflammerat . Ljus tvål eller alkohol kan användas för rent runt såret , kan damm och partiklar kvar i såret rensas ut med en steril pincett . Efter denna vård rutin kommer nog vara tillräckligt för att bekämpa en infektion .

Blödning

mindre skärsår och sår slutar vanligen blödning inom några minuter ( även om det kan ta längre tid om snittet är i ett område med en större koncentration av blodkärl , som huvudet) . Eftersom blödning ytterligare rengör ett sår , ibland är det bäst att låta såret att blöda i en minut eller två . Om blödningen inte slutar , ska den pressas från en steril duk . Använd inte en trasa som kan vara smutsig --- detta kommer att återinföra möjligheten för infektion . Att höja en arm eller ben ovanför hjärtat kommer ofta långsam blödning . Om gasväv eller trasa suger igenom , bör ytterligare lager appliceras istället för att placera en ny duk mot såret . Gauze kan tas bort när blödningen har avtagit .

bandage och salva

Bandage tillämpas för att skydda såret från elementen, men kan exponering för luft påskynda läkningsprocessen. Områden som normalt inte blir smutsiga eller skaver mot kläder kan lämnas exponerade. Andra områden bör omfattas. Tillämpa en antibiotisk salva kommer ofta till nytta för läkningsprocessen. Sådana salvor fungerar som ett bandage för att skydda såret och hålla den ren. Ändra dressing ofta kommer att bidra till läkning sker snabbt och med en minimal för ärrbildning eller bestående skador.

Previous:nothing Next:hur man ska behandla barn hudproblem

Relaterade artiklar


 • RSV behandling hos spädbarn
 • negativa effekterna av vattensängar
 • hur ta hand om ett sjukt barn med (svin) influensa
 • läkemedel för behandling av högt kortisolnivåer
 • Vilka är fördelarna med vuxen dagvård?
 • generiska vs namn varumärke preventivmedel
 • hur man skapar en trötthet behandlingsplan för att öka energieffektiviteten
 • skillnader mellan blodkärlen
 • den bästa behandlingen för klass 2 bröstcancer
 • Vilka är de behandlingar för hår löss?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com