förfaranden för muskelknutor

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-01
Myom , också känd som fibromyomas , leiomyom eller helt enkelt myomas , utvecklas från en cell som återger om vävnaden i livmodern tills det blir en godartad tumör . De kan variera i storlek från nästan mikroskopiska till stora nog för att orsaka komplikationer . Lyckligtvis finns det en mängd olika sätt att behandla myom med olika behandlingsmetoder beroende på hur allvarligt tillståndet är . Detta kan inkludera läkemedel , men det bästa sättet att ta bort dem helt med operation eller med andra förfaranden.

kirurgiska ingrepp

Enligt Mayo Clinic , det enda sättet att ta bort myom effektivt och hindra dem från att komma tillbaka är genom ett förfarande som kallas en hysterektomi , som innebär fullständigt avlägsnande av livmodern . En annan mindre invasiva och mindre allvarliga förfarandet är ett myomectomy , vilket innebär att ta bort muskelknutor genom buken, som kan åstadkommas med öppen kirurgi eller med laparascopic kamera . Om muskelknutor finns djupt i livmodern , en liten kamera som kallas hysteroskopet kan föras in i slidan för att nå livmodern där de kan tas bort. Slutligen är fokuserat ultraljud kirurgi en form av icke-invasiv kirurgi som kräver en MR för att hitta muskelknutor sedan förstöra dem inifrån med hjälp av högfrekventa ljudvågor . Alla kirurgiska alternativ kommer med risker , och därmed alla andra möjliga metoder för behandling bör övervägas innan beslut fattas.

Andra förfaranden

Ett antal andra förfaranden finns för att behandla myom som inte innebär operation . Dessa inkluderar:

myolys , vilket är en laparascopic förfarande som innebär att man använder en elektrisk ström för att förstöra muskelknutor eller , omvänt, att flytande kväve frysa dem ( cryomyolysis ) . Enligt Mayo Clinic , säkerheten i dessa förfaranden är under debatt .

livmodern , vilket innebär att värma upp och förstöra slemhinnan i livmodern . Tyvärr denna kalla potentiellt syfte menstruation , och det är inte effektivt på muskelknutor ligger på fodret finns inuti livmodern .

uterus artär embolisering , vilket innebär krymper muskelknutor genom att spruta emboli agenter att avbryta flödet av blod till muskelknutor , och minska deras storlek som följd. Enligt womenshealth. gov är detta en effektiv behandling för dem som hellre inte ha invasiv kirurgi och helst inte vill ha barn i framtiden , eftersom tidig menopaus är en möjlighet.

Previous:nothing Next:hur du använder Clearblue Fertilitetsmonitor

Relaterade artiklar


 • handtvätt tips
 • vad som anses vara en hög hCG nivå?
 • Sön förgiftning botar från apoteket
 • hur man får din puls genom att använda denna genväg
 • frågor att ställa på en läkare besök
 • hur man tar hand om en feber
 • typer av MR-bilder
 • hur man gör bakpulver örondroppar
 • hur man identifierar vision & hörselproblem hos barn
 • hur man hjälper en AA-alkoholist
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com