graviditet och antikoagulation

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-30
Enligt Graviditet-Facts. com del kvinnor utvecklar förmåga att levra villkor under graviditeten som kräver antikoagulantia , även känd som blodförtunnande medel . Förhållanden som kräver antikoagulantia farliga blodproppar bildas i moderns kropp , inkluderande djup ventrombos och lungemboli . Medan antikoagulantia administreras under graviditet medför några risker för mor och barn, i många fall blodförtunnande medel är nödvändiga för att bevara livet i den gravida kvinnans

Du behöver : .
Kolesterol test .

djup ventrombos

Graviditet Fakta anges att hormoner som produceras i kroppen av en gravid kvinna ibland kan påverka hur väl en blivande moderns blod kan koagulera . En del kvinnor utvecklar djup ventrombos eller DVT . DVT uppstår när en blodpropp utvecklas i en stor ven , ofta inom benet . Det finns en risk för sådan blodpropp flytta till andra delar av kroppen och antikoagulantia , eller blod tunnare ges vanligen för att lösa upp blodproppar .

Pulimonary Emboli

En lungemboli uppstår när ett okänt blodpropp resor till lungorna . En lungemboli kan sänka syrehalten samt sänka blodtrycket av en blivande modern . Den minskade syrehalten i modern kan vara extremt farligt för det ofödda barnet . Omedelbar antikoagulation är viktigt att lösa upp blodproppar i lungorna och återställa moderns syrenivån till det normala .

Typer av antikoagulantia

Enligt antifosfolipidsyndrom fonden, är antifosfolipidsyndrom antikropp syndrom en sjukdom som kan orsaka blod bli för tjock och sätta en kvinna på en högre risk att utveckla djup ventrombos eller lungemboli . Behandling för DVT , PE och förebyggande behandling för APS är desamma . En kvinna får ett antikoagulerande under graviditet för att antingen behålla henne blodet levrar eller lösa blodproppar som redan har utvecklat . Individer med hög risk att utveckla blodproppar kan bli tillsagd att ta en baby aspirin varje dag så snart graviditet upptäcks . Det säkraste och vanligaste blodförtunnande används för att behandla blodproppar under graviditet är heparin .

Biverkningar av Heparin

Även biverkningar av heparin under graviditet är milda det finns några som en gravid kvinna många varsel . Enligt Georgien Reproduktiv specialister , kan en kvinna få blod i hennes urin och avföring , eller uppleva blåmärken eller näsblod . Om dessa biverkningar uppträder, bör en blivande modern kallar henne läkare .

effekten orsakad av heparin vid graviditet

Enligt antifosfolipidsyndrom stiftelsen heparin verkar vara det säkraste antikoagulant att ge under graviditeten eftersom det har ingen effekt på utveckla barn i livmodern . Även heparin kan orsaka några långsiktiga problem för mamman som en ökad risk för benskörhet , det finns inga långsiktiga effekter på fostret . Den enda riskfaktor i samband med användning av eparin under graviditet enligt Georgien Reproduktiv Specialister är att barn till mödrar som tar antikoagulantia tenderar att vara födda runt 37 veckor snarare än 40 .

Previous:nothing Next:hur du väljer en äggdonator

Relaterade artiklar


 • kvinnor hårväxt
 • Hur man testar för ascites
 • prenatal vitaminer vs folsyra
 • biverkningar av epiduralbedövning
 • göra p-piller få dig att behålla vatten?
 • hur man bränner kalorier för att sänka kolesterol
 • vad är kostnaden för en Tubal återföring?
 • hur man använder rotskott för att lugna ditt barns halsont
 • alternativ katarakt behandling
 • terapi för blockerade äggledare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com