hälsovård för barn veteraner

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-24
I begränsade omständigheter kan det amerikanska Department of Veterans Affairs vård täckning till barn och makar till veteraner . Detta omvårdnadsprogrammet är känd som den civila hälso-och sjukvårdslagen Program för Department of Veterans Affairs , eller CHAMPVA . Genom detta program , stödberättigade erhåller omfattande vård till låg eller ingen kostnad

Behörighet

För att vara berättigad till CHAMPVA skall barn yngre än 18 eller yngre än 23 och inskriven som studerande på heltid . Fördelarna kommer att avbrytas om barnet slutar gå i skolan på heltid , gifter sig eller blir 23 . Barn får inte vara berättigade till andra statligt sponsrade program sjukvård , såsom TRICARE eller CHAMPUS . Den veteran förälder måste också uppfylla vissa kvalificerande kriterierna för anhöriga att vara berättigade till CHAMPVA .

veteran måste vara dimensionerad permanent och helt stängts av pga en service- anslutna funktionshinder . Veteraner kan göra anspråk på ersättning med Department of Veterans Affairs att inrätta en service- ansluten invalidiserande . En styrelse med vårdpersonal kommer att granska påståendet att utvärdera graden av funktionshinder och bestämmer service-anslutna status . Service-anslutna funktionshinder kommer att värderas på en skala med 10 procent till 100 procent , och ersättning kommer att delas ut därefter. Tyvärr är bara veteraner som får en 100 procent invalidiserande anses varaktigt och fullständigt handikappade .

Barn till veteraner som dog av en VA-rankade tjänst som har samband funktionshinder är också stödberättigande, även om veteranen inte betygsatt 100 procent inaktiverats på grund av detta villkor före döden . Döden av en veteran som fick betyget 100 procent funktionshindrade kommer att göra deras anhöriga är berättigade till CHAMPVA oavsett dödsorsak .

I flesta fall barn till militärtjänst medlemmar som dog i raden av tullen för andra skäl än tjänstefel är berättigade till TRICARE . I sällsynta fall att de inte är berättigade till TRICARE , de är accepterade av CHAMPVA .

Täckning

CHAMPVA är en heltäckande vård täckning program som täcker det mesta sjukvård och förnödenheter .

medicinskt nödvändig vård tjänster och förnödenheter omfattas generellt , även om det finns undantag. Ambulans , kirurgi , familjeplanering , moderskap , hospice , psykisk hälsa tjänster, läkemedel , transplantationer och andra kritiska tjänster omfattas så länge som de tillhandahålls av en auktoriserad leverantör . De flesta förebyggande vård , till exempel cancer filmvisningar , koloskopier , mammografi , vaccinationer och fysiska prov, omfattas också .

Vissa vård som inte täcks innefattar icke-medicinskt nödvändig abort, insemination , kiropraktik tjänster , tandproteser , hörapparater och vikt mediciner förlust .

Vision och tandvård är mycket begränsad. I de flesta fall kommer tandvård endast godkännas om den är knuten till ett separat tillstånd . Till exempel kan trasiga tänder tas bort om det är nödvändigt att reparera en bruten käke .

Medicinsk behandling kan tas emot utan kostnad via CITI uppsökande program , som kräver att patienten får sin behandling från närmaste deltagande VA Medical Center . Vård från icke-VA leverantörerna är inte en fri . Copayments fastställs på en procentandel av CHAMPVA tillåtna beloppet och inte en förutbestämd dollar siffra . Årlig självrisker och en $ 3,000 årlig katastrofala mössa förhindra lämpliga patienter från att betala alltför out-of-utlägg .

Hur ansöker

För att ansöka om CHAMPVA förmåner online, skriv ut och fylla i ansökan finns på 4. va. gov/vaforms/medical/pdf/vha-10-10d-fill. pdf . Denna dokumentation bör skickas till VA Health Administration Center , CHAMPVA Behörighet , på PO Box 469028 i Denver , Colorado ( 80. 246 ) .

De sökande kan även ringa 1 (800) 733-8387 under kontorstid måndag till fredag för mer information. En chatt finns också tillgänglig online på www. va. gov /HAC /kontakt /contact. asp att besvara eventuella frågor från 10:00 till 06:00 ( EST ) måndag till fredag.

Previous:nothing Next:omständligt barn symtom

Relaterade artiklar


 • vad som gör testosteron?
 • hur man får löss ägg ur håret
 • nekrotiserande pneumoni hos barn
 • kan du ha en hälsosam graviditet med PCOS ?
 • hur man bedömer axelskador
 • hjälp för att bli gravid efter 40
 • skadliga effekter på fostret från cigaretter mamman röker
 • Vilka är orsakerna till olovlig menstral cykel ?
 • Vad betyder en degenerativ skiva?
 • enkla sätt att hålla sig frisk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com