hur att hålla sig frisk på nattskiftet

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-02
Arbeta nattskift kan ta en vägtull på dig fysiskt, mentalt och känslomässigt. Vissa människor arbetar nätter eftersom lönen är bättre. Andra arbetar nätter eftersom de föredrar natten schema. Oavsett anledning, det finns åtgärder du kan vidta för att hålla dig frisk. Denna guide hjälper dig att hålla sig borta från kyrkogården när du arbetar på kyrkogården skift

anvisningar


1.
Plats massor av ljus omkring dig. Enligt ett experiment gjort av forskare av det Rush University Medical Center, i en simulerad nattskift dem som var utsatta för mer ljus och bar solglasögon på vägen hem hade mer framgång med en normal sömn rutin hemma. Forskning visar att människor som exponerats för dessa villkor var mer alert och kände sig mindre avvikande .
2 .
Ta nyttiga snacks att arbeta . Stick till frukt och snacks veggie att stanna näring . Om du arbetar tillräckligt länge för att äta en hel måltid , äta tillräckligt för att vara nöjd , men inte helt . Att vara full bidrar till din sömnighet . Snacks såsom sesam pinnar , torkad frukt , torkat kött och mörk choklad är bra som alternativ till traditionell frukt och grönsaker. Drick vatten för att undvika uttorkning, som kan orsaka huvudvärk och kramper .
3.
Håll dig aktiv i arbetet. Om du har en orörlig jobb, ta lite tid att gå runt och byta plats från gång till gång. Om du har sönder under din nattskift, ta tid att göra ljus motion för att förbli alert. Rörelsen hjälper cirkulera blodflöde och hjälper dig att hålla strömförande.
4.
Lyssna på upbeat musik. Långsam musik kommer att koppla dig och få dig att vilja somna ibland. Ingen smooth jazz lyssnar under nattskiftet.
5.
Undvik sömn hjälpmedel och koffein. Du kan lita på sömn stöd om man överskrider-din kropp behöver för att hitta sin egen rytm för att sova. Utveckla en regelbunden sömn rutin och du kan eliminera sova hjälpmedel helt och hållet. Koffein hjälper dig att hålla dig vaken. När det tas i slutet av skiftet det kan hindra din förmåga att somna när det behövs.
6.
Sömn innan och efter ditt skift. Dela din sömn till block före och efter ditt skift så att dina dagar inte spenderas helt sover. Du vill fortfarande tid att spendera med familj och vänner, du också vill kunna uträtta ärenden när en butik är öppen. Som du utvecklar en korrekt sovande schema , kommer ditt arbetspass flödet mycket lättare .


Previous:nothing Next:problem med att bli gravid efter att sluta preventivmedel

Relaterade artiklar


 • Vad är genetisk rådgivning ?
 • hur man kan uttrycka bröstmjölk utan en bröstpump
 • värmevallningar före menopaus
 • mjuka kost för intestinal buggar
 • Vilka är de funktioner vax?
 • hem botemedel för öroninfektioner
 • hur man höra en fostrets hjärtslag
 • Hur man avgör om ditt barn är redo för kontaktlinser
 • hur man minns färska livsmedel i kylskåpet
 • typer av behandling för att stoppa tidig förlossning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com