hur man förbereder för klimakteriet

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-06
Varje kvinna kommer att uppleva klimakteriet, men inte alla kvinnor kommer att uppleva det på samma sätt. Förberedelser inför de kommande utmaningarna gör att din kropp och din ande att anpassa sig till vad som kommer och hjälper till att göra övergången lättare. Komma frisk, att uppmärksamma de signaler din kropp ger dig, och förstå både de goda och dåliga av klimakteriet får dig att känna stark under en tid som annars kan kännas som en berg-och dalbana rida

Du behöver:
fettsnål kost.
Kalciumtillskott.
Omega-3-tillskott.
Tidning.


1.
Ändra din kost för att inkludera mat rik på kalcium, fibrer och omega 3. Håll diet med låg fetthalt. Inkludera två portioner fisk, som makrill eller lax, per vecka. Ät fem portioner grönsaker och frukt per dag (grönsaker är att föredra, eftersom de är lägre i socker). Vissa kvinnor upplever att lägga jams till kosten ger inte bara fiber utan också hjälper dem att må bättre. I själva verket, skriver The Journal of American College of Nutrition att efter 30 dagar, kvinnor som ingår jams i kosten hade förbättrats hormonnivåer. Överväga att ta kalcium och omega-3-tillskott för att få dessa viktiga näringsämnen.
2.
Börja ett styrketräningsprogram träningsprogram. Osteoporos ökar kraftigt efter klimakteriet, så ju starkare du kan göra dina ben i förväg, desto bättre. Viktbärande övningar är bäst för att bygga ben.
3.
Lära dig om sjukdomar som drabbar kvinnor efter klimakteriet. Hjärtsjukdom, frakturer och flera typer av cancer ökar efter klimakteriet. Ta för vana av schemaläggning regelbundna kontroller och utför egenvård undersökningar.
4 .
Om du röker , sluta . Förutom att vara föremål för de uppenbara hälsorisker , rökare har mer besvär med värmevallningar, också . Enligt en artikel i Pennsylvanias stambanan Hälsa nyhetsbrev , har vissa studier tyder på att kvinnor som röker går igenom klimakteriet 2 år tidigare än icke- rökare .
5 .
Börja skriva . Journalföring kan hjälpa dig att förstå den känslomässiga sidan av klimakteriet och ge dig en plats för att uttrycka dina känslor och dina symtom . De flesta kvinnor har blandade känslor inför den här tiden i sitt liv , och skriva om det kan vara en frisk utlopp . Journalföring kan du mäta din nivå av depression och ångest, värmevallningar och humörsvängningar som du kommer närmare klimakteriet. En tidskrift kan också hjälpa dig om du vill diskutera dina symtom med din vårdgivare.

Tips och varningar


 • Män kan dra nytta av många av dessa steg, också, som deras hormonnivåer förändras också när de blir äldre.
 • Diskutera några större förändringar i kost och motion med din vårdgivare.


 • Previous:nothing Next:mage övningar för att strama upp huden

  Relaterade artiklar


 • virusskydd
 • tekniker för att lägga vikt på en mager barn
 • specialkost för komplicerade graviditeter
 • vilka rättsmedel som fungerar bäst som dödar löss?
 • det bästa sättet att dricka koloskopi prep
 • hög risk graviditet information
 • Hur berätta om du har utvecklat ett bråck under graviditeten
 • hem rättsmedel för dammborttagning
 • vad är orsakerna till plötslig högt blodtryck hos barn?
 • preventivmedel, kontinuerlig behandling och graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com