hur man känner igen alkoholproblem

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-22
Alkoholproblem och alkoholism är mycket vanliga sjukdomar i hela världen . I själva verket förekommer alkoholism i 8-14 procent av vanligaste psykiska sjukdomarna . National Institute on Alcohol Abuse and Alkoholism åtgärder normal alkohol dricker och personer med alkoholproblem på en per vecka eller per dag dryck räknas . Men det finns många faktorer att ta hänsyn till vid bedömningen av ditt drickande mönster
1 .
Räkna hur många drinkar du förbrukar per dag och per vecka . National Institute on Alcohol Abuse and Alkoholism rekommenderar att män dricker inte mer än 14 drinkar per vecka och kvinnor dricker inte mer än sju drinkar i veckan . De rekommenderar också att kvinnor dricker inte mer än tre drinkar i ett tillfälle och män dricker inte mer än fyra drinkar på ett tillfälle . De tror att hela tiden gå över denna gräns kan vara ett tecken på ett alkoholproblem.
2 .
reda på om drickande har förändrat ditt liv och hur du hanterar dag-till-dag aktiviteter . Om dricka har förändrats ditt arbete , hälsa eller socialt liv , måste du ta hänsyn till hur ofta detta pågår . Om du ständigt för sent till arbetet , eller om du försummar vänner och familj på grund av alkoholbruk , är detta ett tecken du har ett alkoholproblem .
3 .
Bestäm hur ofta du tänker på dricka . Om du ständigt upptagen av tankar på att dricka alkohol att den skär in i ditt dagliga schema , kan du ha ett alkoholproblem. Om du undviker vänner och familjemedlemmar som inte dricker eftersom man hela tiden vill , är detta också ett tecken .
4 .
Bedöm hur ofta du svart eller tappa kontrollen . Om du ständigt dricker ända till Blacking ut , kräkningar eller agerar på ett sätt som är socialt oacceptabelt , kan du ha ett alkoholproblem. Om dina vänner är ständigt påminner dig om dina handlingar kvällen innan måste du analysera ditt drickande beteende .
5 .
bedöma de förhållanden som du dricker . Om du dricker ensam till den grad av berusning du kan ha ett alkoholproblem. Om du dricker på morgonen eller eftermiddagen bara för att få igenom dagen , är detta också ett tecken på alkoholproblem .
6.
Bestäm alkoholens inverkan på din personlighet. Om du är vanligtvis en vänlig person, men blir kränkande, återkallas eller menar när du är berusad, kan detta vara ett tecken på alkoholproblem. Om du inte kan delta i sociala aktiviteter utan att dricka, på grund av rädsla för sociala sammanhang och konversation, måste du ta hänsyn till varför detta sker.
7.
Kontrollera din släkthistoria för alkoholproblem eller alkoholism. Statistiken visar att barn till alkoholister är fyra gånger större risk att få alkoholproblem eller alkoholism. Det är diskutabelt om alkoholism är ärftligt eller om miljöfaktorer påverkar alkoholproblem.

Tips och varningar


 • Om du tror att du har en allvarlig alkoholproblem bör du få hjälp av en kurator eller stödgrupp omedelbart.
 • Alkoholism och överanvändning av alkohol kan leda till leversjukdom, hjärtproblem, andra medicinska frågor och död.


 • Previous:nothing Next:hur man hittar en prenatal läkare i mitt område

  Relaterade artiklar


 • hur du håller dina barn och familj friska och mer bakteriefri hemma
 • sätt att förebygga en c- sektion med tvillingar
 • hur man viker en diva cup
 • hur man dödar löss på mjuka underlag
 • Vilka faror över förlängd användning kontakter ?
 • användning av Prempro
 • Definitionen av personlig hygien
 • Kan man bli gravid en gång steriliseras?
 • fertilitetsproblem efter vasektomi återföring
 • vad är en Hoyer personlyft ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com