hur man kan slå klimakteriet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-25
Klimakteriet är en normal , naturlig del av varje kvinnas liv . Den indikerar slutet av barnafödande ålder när kroppens naturliga produktion av hormoner ( östrogen och progesteron ) minskar och definieras som börjar 12 månader efter din senaste menstruation . Menopaus påverkar varje kvinna annorlunda , men det finns ett antal vanliga symtom såsom nattliga svettningar och värmevallningar, som kan vara besvärande . Klimakteriet är en naturlig process , inte en sjukdom som kan botas , men det finns många saker du kan göra för att slå symtomen .
1 .
Förvaras svalt och fick värmevallningar . Sänk termostaten hemma och på arbetet , om möjligt . Klänning i lager så att du kan ta bort kläder om du känner en varm blixt kommer på . Var uppmärksam på situationer , livsmedel och miljöer som utlöser värmevallningar så att du vet vad förväntar --- och vad man ska undvika .
2 .
Använd glidmedel för att underlätta vaginal obehag . De hormonella förändringar som orsakar klimakteriet också kan orsaka torrhet i slidan , vilket gör sexuell aktivitet obehagligt . Bevara ett aktivt sexliv kommer också att hjälpa till med produktionen av din naturliga smörjmedel .
3 .
Ät en balanserad kost med betoning på färska grönsaker , frukt och fullkornsprodukter , men inte försumma de övriga kategorierna i matpyramiden . Se till att få massor av kalcium och vitamin D för att bekämpa försvagande effekterna av osteoporos . Prata med din läkare om att minska mängden kalorier du förbrukar . Postmenopausala kvinnor behöver normalt 500 kalorier mindre än pre-menopausala kvinnor för att bibehålla sin vikt .
4.
Inrätta en övning rutin. Tala med din läkare om övningar som du är frisk nog att engagera sig i. Försök inkludera både aerob och anaerob övningar i din rutin. Aerobic övningar (t. ex. snabba promenader) ökar din puls och bränna kalorier snabbare. Anaerob övningar (t. ex. lyfta vikter) kommer att bidra till tonen muskler och bränna fett mer effektivt.
5.
Att verkligen få alla sömn du behöver. Skär ner på koffein, anställer avslappningsteknik och undvika att utöva nära sänggåendet. Sömnstörningar är ett vanligt klagomål under klimakteriet, och brist på sömn kan bidra avsevärt till andra symtom som depression, ångest och humörsvängningar.


Previous:nothing Next:Nutrition & hjärna tillväxt under förskoleåldern

Relaterade artiklar


 • över disk sätt att gå ner överflödigt vatten vikt
 • bantningspiller gå ner i vikt snabbt
 • Vilken typ av skärbrädor är säkra?
 • hur du dubbelkolla din diagnos
 • klinisk pneumoni hos barn
 • Hur tröstar man en person med svindel
 • hur man skall avgöra vilket öra påverkas med svindel
 • vad gör lila & domnade tår betyder?
 • skillnaden mellan hjärnhinneinflammation och influensa
 • vad är orsakerna till plötslig högt blodtryck hos barn?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com