hur man konfigurerar en öga diagram

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-28
Konfigurera ett öga diagram är inte så lätt som man tror . Diagrammet är officiallly känd som en Snellen diagram , eftersom det uppfanns av ögonläkaren Hermann Snellen 1862. Snellen diagrammet innehåller elva rader med versaler , traditionellt med ett E på toppen , med bokstäver som minskar i storlek med varje rad . Förmågan att läsa den minskade Letter anger hur stark en patient vision är . Den översta E görs till avläses med en synskärpa , eller synskärpan , av 20/200 på ett avstånd av 20 meter . Detta är den minsta storlek brev som kan läsas av en person som inte är juridiskt blind

Du behöver : .
Paper
Härskare.
Marker .


1 .
För en genomsnittlig Snellen diagram som ska visas på en 20-fots avstånd , använd en bit papper med måtten 22 inches lång och 11 inches bred . Stort utrymme bör lämnas på höger sida för att tydligt numrera rader och synskärpa . Exempelvis skulle en linje märkas 20/200 , rad åtta skulle märkas 20/20 , och så vidare .
2 .
bokstäver på en Snellen diagram inte är slumpmässiga . De kallas " optotypes , " vilket innebär att de är standardiserade att tillförlitligt mäta vision .

Man kan bara använda " Sloan bokstäver ", som är C , D , E , F , L , N, O, P , T och Z. Sloan brev bestämdes av vision forskaren Louise Sloan i 1959 och är standardiserade för att mäta synskärpa på Snellen Chart . Dessa brev anses vara mest konsekvent att känna igen på avstånd .
3 .
bokstäver ska skrivas på blocket format , och de skall presenteras i en form som anställer liknande geometri . Enligt specifikationen, skall tjockleken på linjerna vara likvärdig med avstånd mellan rader och även tjockleken på skillnaderna i bokstaven C. Höjd och bredd måste vara lika fem gånger tjockleken på linjen . Följ dessa steg , eller diagrammet kommer inte att konformation till en faktisk Snellen diagram .
4 .
nummer åtta linjen är den 20/20 linje , vilket innebär att det är den minsta linjen en person med normal syn kan läsa på ett avstånd av 20 meter . Antalet en linje är den linje 20/200 , som representerar den största brev man kan läsa utan att betraktas som juridiskt blind . Om en patient inte kan läsa den här raden utan glasögon , han eller hon lagligen blind .

tips och varningar


 • Även om du kan göra din egen Snellen diagram , är det tillrådligt att antingen hämta en eller köpa en från en medicinsk leverans butik . Dessa listor har många varningar och regler för sina mätningar och utnyttjande . Varje varians kan leda till felaktiga mätning av synskärpan .


 • Previous:nothing Next:hur man kan bota membranet hicka

  Relaterade artiklar


 • hur man rengör ditt hem efter att ett fall av huvudlöss
 • vanliga neurologiska störningar hos barn
 • cool dimma luftfuktare vs varm
 • hur man berättar en vän hennes barn kan ha austim
 • information om kompressorer luftkonditioneringen
 • urinträngningar och klimakteriet
 • Vilka symptom hända precis innan klimakteriet?
 • hur man framgångsrikt kan anpassa sig till den tid ändra
 • vad är orsakerna till andnöd & konstant gäspa?
 • kvalifikationer för att vara en äggdonator
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com