hur man ska behandla barn hudproblem

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-08
Spädbarn , särskilt nyfödda , är mycket mottagliga för hudproblem . Typiska hudproblem för barn är utslag , dermatit , torr hud , mjölkskorv och även baby akne . De flesta av dessa kan behandlas framgångsrikt hemma med bara några få enkla åtgärder

Du behöver : .
Zinkoxid grädde
. Baby tvättmedel ( för känslig hud ) .
Baby tvål ( för känslig hud ) .
Baby solskydd .
Baby återfuktande lotion ( för känslig hud ) .


1 .
Håll barnets blöja så lös som du kan . Eftersom många utslag i blöjområdet uppstå eftersom blöjan är för hårt eller att området är vått , försöka hålla blöjan lös att låta huden andas in.
2 .
Applicera zinkoxid kräm till blöjområdet när du har tvättat området . Detta kommer att lugna huden och förhindra ett större utslag från att utvecklas.
3 .
Tvätta de områden som berörs med en torr , fjällande eller rött utslag med varmt vatten och en mild baby tvål för känslig hud . Denna typ av hudutslag är oftast ett tecken på atopisk dermatit eller eksem och som vanligen dyker upp i barn som har en familjehistoria av dessa sjukdomar och allergier . Inte overmoisturize huden --- bara använda en liten mängd fuktighetskräm eller eksem kräm som rekommenderas av ditt barns läkare .
4 .
Tvätta bebisens huvud med ett särskilt schampo eller olja som rekommenderas av ditt spädbarns läkare om ditt barn uppvisar tecken på mjölkskorv . Mjölkskorv orsakas av en ansamling av olja på huden . Symtom för mjölkskorv , enligt WebMD. com , inkludera en " fjällig , vaxartad röda utslag i hårbotten , ögonbryn , ögonlock , sidorna av näsan , eller bakom öronen . "
5 .

Klä ditt barn i olika lager. Bebisar kan utveckla röda knölar ( kallas värmeutslag ) om de har vått, svettig hud det är inte kunna torka . Om detta är fallet med ditt barn , klä henne i lager så att du kan ta bort vissa poster som hon blir varm.
6 .
Tvätta ditt barns kläder på ett skonsamt tvättmedel gjorda speciellt för spädbarn . Normal tvättmedel kan vara för hårda för ett barns känsliga hud , så välj ett tvättmedel som är speciellt är framtagen för baby kläder .
7 .
Skydda ditt barns hud från solen genom att använda solskydd särskilt utformad för spädbarn (du kan även använda något så starkt som zinkoxid för näsan och kinderna ) . Kom ihåg att barnet hud är extremt känslig , så det är viktigt att skydda huden mot skadliga UV- strålar från solen.

tips och varningar


 • Undvik att använda babypuder --- mest puder är uppbyggda av små partiklar av talk . Spädbarn kan andas i dessa pulver och kanske även utveckla problem med lungorna .
 • Om ditt barn utvecklar en hudåkomma som inte går bort med at- home behandlingar , eller om hudåkomma åtföljs av symtom som feber , diarré eller kräkningar , bör du ringa omedelbart ditt barns läkare för vidare behandling. Detta kan vara ett tecken på ett mer allvarligt tillstånd .


 • Previous:nothing Next:mentalt handikappad vuxen verksamhet

  Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla ett blister
 • hur man kan förstå en diet plan för ett barn med diabetes
 • vad är orsakerna till öroninflammation hos barn?
 • Vad orsakar svullna fötter och anklar?
 • skäl under en period när man är gravid
 • hur man gör en nasal koksaltlösning tvätt
 • hur man läser ett kit svar ägglossning
 • hur man förebygger njursten när du är gravid
 • korrekt sätt att hålla friska fötter
 • hur man hanterar ett tidigt födda barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com