hur man upptäcker ägglossning

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-15
När människor är redo att skaffa barn de ofta tror att det blir snabbt och enkelt . Detta är dock inte alltid fallet. Ge dig själv den bästa chansen att bli gravid bör du vet när du är på väg att ägglossning . Det finns bara ungefär 25 % chans att bli gravid varje månad som du är aktivt försöker bli gravid. Följande råd hjälper dig att upptäcka ägglossning så att du kan bli gravid så fort som möjligt

Du behöver : .
Ägglossningstest eller en Fertilitetsmonitor
. Kalender eller ett Fertilitet Awareness diagram .
Basal Body Termometer .


1 .
måste du först bli medveten om din menstruationscykel. För att göra detta köpa en kalender eller fertilitet medvetenhet diagram och markera den första dagen i menstruationscykeln som dag 1 . De flesta kvinnor har en typisk cykel mellan 28-32 dagar med ägglossningen inträffar omkring dag 14 . Gör detta för ett par månader för att få en aning om hur länge din menstruationscykel är och när du skulle med största sannolikhet ägglossning . Räkna tillbaka 14 dagar från dag 1 kommer att ge dig ett ungefärligt dag för ägglossning .
2 .
annat sätt att upptäcka ägglossning är att använda ett ägglossningstest eller Fertilitetsmonitor. Dessa fungerar genom att detektera ett hormon som kallas luteiniserande hormon (LH ) som toppar strax före ägglossning . Du bör börja använda dessa tidigt i din cykel , runt dag 9-10 , så att du inte missar LH-stegringen som toppar 24-36 timmar före ägglossningen. För att vara på den säkra sidan kan du starta dessa så snart som din menscykel slutar tills du bestämmer din ägglossning sortiment . När du får ett positivt är det bäst att ha sex den dagen och följande två dagar för den bästa chansen att bli gravid .
3 .
annat sätt att upptäcka ägglossning är genom att övervaka ditt livmoderhalssekret . Livmoderhalssekretet är typiskt ändringar från torr , till krämig , till vattnig , äggvita som sedan tillbaka till torr eller krämig under menstruationscykeln . Den mest fertila typen av livmoderhalssekretet är när det är en äggvita liknande konsistens . Det bör finnas en hel del av detta slem som är tydlig och mycket stretchig när den dras isär mellan två fingrar . När du har denna typ av slem du är väldigt nära ägglossningen .
4 .
mäta din basala kroppstemperatur kan också hjälpa dig upptäcka ägglossning . Med den här metoden, börjar du ta din temperatur första sak på morgonen innan du stiger ur sängen, ungefär vid samma tid varje dag, med början Dag 1 av din menscykel. Du tar din temperatur så här varje dag för hela cykeln hålla reda på varje dags temperatur. Före ägglossningen temperaturer kan variera (speciellt under din tid) och även något dopp precis innan du har ägglossning, men för det mesta borde vara ganska konsekvent. Efter ägglossningen har inträffat kommer du att märka att dina temperaturer är ganska högre än de var före ägglossningen. Så generellt kommer du att se låga temperaturer följt av högre temperaturer som visar ägglossning har skett. Den första stegring i temperaturen (din ägglossning dag) följt av fortsatt höga temperaturer innebär att du gjorde ägglossning. Även om denna metod inte hjälper förutsäga ägglossningen i en viss cykel innan det händer det kommer att låta dig veta vilken dag du slutade ägglossning när det har klistrats in. Om du gör detta flera gånger kommer du att se ett mönster i din ägglossning dagar och veta vilken dag du troligtvis ägglossning under en cykel.
5.
del kvinnor också att märka att nära ägglossningen de får lätt kramp i bäckenområdet, spotting, anbud bröst, och en ökad sexlust (även om inte alla kvinnor upplevde dessa).

tips och varningar


 • Normalt kan det ta en hälsosam par upp till 12 månader att bli gravid så ha tålamod
 • Kom ihåg spermier kan leva upp till 3-5 dagar
 • Om du är under 35 år och har försökt att bli gravida i 12 månader eller över 35 och har försökt bli gravid i 6 months du kanske vill kontakta din läkare för att få hjälp


 • Previous:nothing Next:hur man slåss mot H1N1

  Relaterade artiklar


 • hjälp vid avbrytande preventivmedel
 • kan goda kolesterolet någonsin att bli för högt?
 • hur man kan bli av skunk spray
 • hur man gör barnet flyttar in i förlossningskanalen
 • hur man bättre dina chanser att undvika de H1N1 influensa
 • Vilka är de behandlingsmetoder för barn Gerd?
 • skäl under en period när man är gravid
 • hur man kan bli av yrsel
 • ascaris suum hos människa
 • Hur man testar för ascites
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com