kaliumpermanganat behandling

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-27
Kaliumpermanganat är säker att använda som reagens , antiseptisk och ett desinfektionsmedel enligt anvisningarna i rätt koncentration . Kaliumpermanganat är reaktiv , explosiv med vissa lösningsmedel och brandfarliga med andra . Rätt använt kaliumpermanganat är säker att använda på gröna bladgrönsaker och levande fisk . Det kan användas för att isolera DNA och kromosomer och att döda svampar , alger och parasiter . Det kan användas för att avgifta dricksvatten

Typ av användning

Kaliumpermanganat är en reagens används för att snabbt identifiera medicinska tillstånd underlätta omedelbar behandling till kritiskt sjuka patienter . Kaliumpermanganat är ett antiseptiskt används för att behandla hudsjukdomar och ett desinfektionsmedel som används för att avlägsna metaller och bakterier från dricksvatten borttagning av metaller och bakterier . Kaliumpermanganat dödar alger , tar bort parasiter från fisk , och läker sår på fisk . Kaliumpermanganat kan användas för att desinficera grönsaker , men även andra desinfektionsmedel är mer effektiva .

Funktioner

Kaliumpermanganat är en sammandragning antiseptisk används för att behandla hudsjukdomar . Hudläkare upplöser 400 mg tabletter i fyra liter vatten för en 0,01 % lösning av kaliumpermanganat , som han använder på ytan av huden .

Kaliumpermanganat får användas för att desinficera råa grönsaker och är särskilt effektivt mot Fasciola gigantica . Intag av råa grönsaker med F. gigantica cystor eller ägg på bladen orsakar allvarlig infektion.

Kaliumpermanganat som abortificient att avbryta foster kan producera skador eller dödsfall . Från 1935 till 1954, gav 37 vaginal brännskador och tre dödsfall från att använda kaliumpermanganat i en douche. Vissa försökte abort så sent som i sjätte månaden.

Förebyggande

Det permanganat jon är en stark antioxidant och en biocid vid 4 mg kaliumpermanganat per liter vatten i fisket. Den dödar alger, dödar och tar bort parasiter på fisk, förhindrar sjukdomar, läker sår på fisk, och avgiftar vatten bort magnesium och andra metaller. Kaliumpermanganat är inte giftig för fisk när de används korrekt.

Kaliumpermanganat används i dricksvatten för att avlägsna järn och magnesium. Stora mängder magnesium finns i avföring. Kalium skapar syra som det oxiderar järn och magnesium. Kaliumpermanganat oxiderar snabbt och dödar bakterier, svampar, virus och alger.

Identifiering

Den reaktiva kvaliteten av kaliumpermanganat gör det till en snabb indikator för E. coli-bakterier, den poliovirus och magnesium. Odling E. coli-bakterier kräver 24 till 48 timmar, men nästan omedelbar reaktion på kaliumpermanganat tillåter läkare att diagnostisera och behandla ett E. coli-infektion hos mindre än en timme.

Kaliumpermanganat kan identifiera de poliovirus eller vid en högre temperatur, avaktivera poliovirus genom oxidation.

Kaliumpermanganat kan användas för att minska blod, vävnad, och urinprover till DNA och kromosomer.

Kaliumpermanganat kan användas som en indikator i blod, urin och vävnadsprover för att identifiera barbiturater och andra gifter.

varningar

Samma reaktiva kvaliteten av kaliumpermanganat som tillåter snabb identifiering av patogener gör det explosiva eller brandfarliga vid kontakt med andra ämnen. Kaliumpermanganat reagerar häftigt med väteperoxid.

Kaliumpermanganat är dödligt vid förtäring. Intag av små mängder orsakar buksmärtor, kräkningar och diarré.

Kaliumpermanganat kan orsaka andningsproblem, halsont och andnöd vid inandning. Huden kan bli röd och ont som en kraftig solbränna.

Kaliumpermanganat kan orsaka dimsyn och bränna i ögonen, vilket gav dem svullen och röd.

Previous:nothing Next:effekter av cellulit hos barn

Relaterade artiklar


 • klimakteriet och kryper hud
 • hur man bedömer axelskador
 • Fakta om rökavvänjning
 • hur ta hand om kontaktlinser från Livermore
 • Hur du tar ett barns temperatur under armen
 • hur man använder rotskott för att lugna ditt barns halsont
 • Vilka är fördelarna med en elliptisk banan?
 • hur man rengör vax i ett barn med mineralolja
 • vad är orsakerna till dagtid trötthet ?
 • vikten av kost & fitness för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com