mentalt handikappad vuxen verksamhet

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-07
Eftersom människor med psykiska funktionsnedsättningar ålder , så gör deras behov av meningsfull aktivitet . Den verksamhet som en gång var lämpligt när yngre inte får längre . De verksamheter som psykiskt funktionshindrade personer gjorde när de var unga kanske inte ge äldre vuxna en möjlighet att förbättra sina liv . Målet för all verksamhet bör för personen att nå högsta livskvalitet som möjligt. Därför kan varje persons dag ser dramatiskt annorlunda

Identification

Människor med psykiska funktionshinder kanske inte agera på det sätt som anses normalt för vuxna i deras kronologiska ålder . På grund av detta , kan det vara svårt att räkna ut vad lämpliga aktiviteter för att planera . Oavsett mental ålder bör tre stora kategorier av verksamhet övervägas. Dessa verksamheter bör omfatta daglig levande färdigheter , fritids färdigheter och yrkeskompetens. Med en balans av aktiviteter i dessa tre kategorier kommer att innebära väl avrundad erfarenheter under dessa människors liv .

Daily -bo- aktiviteter

Daily-levande färdigheter är inblandade i någon aktivitet som görs för att ta hand om de enskilda eller hushåll . Hygien, matlagning, tvätt och städning alla faller under denna kategori. Denna verksamhet bör hjälpa en individ att uppnå sina dagliga behov , och samtidigt ge dem möjlighet att göra val om sina levnadsvillkor. Ett exempel av denna typ av verksamhet skulle vara en person med psykiska funktionshinder som gör sin egen lunch . Även om vissa instruktioner som kan krävas, är det viktigt för den enskilde att få möjlighet att bestämma vad de vill äta och när . Andra aktiviteter kan inbegripa att göra en budget och matinköp .

fritidsaktiviteter

Alla vuxna behöver tid att ha roligt och koppla av . Vuxna med psykiska funktionshinder är inte annorlunda . Verksamheten bör väljas med synpunkter från personer med psykiska funktionshinder , och baseras på de gillar och intressen . Några exempel på fritidsaktiviteter är simning , bowling , konsthantverk, ser film , och går till en konsert . Det finns många möjligheter där ute, och vissa samhällen kan erbjuda möjligheter som är specifika för personer med psykiska funktionshinder .

yrkesverksamhet

När det är möjligt , skulle flesta vuxna vill tjäna någon form av inkomst så att de kan vara mer oberoende . Yrkesverksamhet kan vara en del av att ha ett jobb eller helt enkelt arbeta med den kompetens som skulle behövas för att behålla ett jobb . Vissa individer kommer att njuta av yrkesinriktad verksamhet som innebär samarbete med människor , medan andra kan vara mer bekväm arbetsställning borta från människor och fokusera på en specifik uppgift. Några exempel kan vara städning hotellrum , hälsning människor som de in i en butik , eller hyllor strumpa .

Överväganden

När planerar aktiviteter för vuxna med funktionshinder är det viktigt att hålla den enskilde i åtanke . De gillar och ogillar bör vara avgörande i vad som är en bra aktivitet . För att se till att individen är framgångsrik i vad de ska göra, borde saker som familjens värderingar och fysiska förmågor betraktas tillsammans med det stöd som kommer att finnas tillgängliga . Genom att verkligen förstå vem personen är och se till resurser finns tillgängliga kan väl vuxna aktiviteter planeras att ge en positiv livskvaliteten för en person med psykiska funktionshinder.

Previous:nothing Next:Perimenopause symptom kontra symtom klimakteriet

Relaterade artiklar


 • manliga urinvägsinfektioner
 • postpartum vård för bristning
 • hur man rengör en cigarr humidor
 • hem rättsmedel fotbad för mjuka fötter
 • Hur farligt är utökad eller fettlever?
 • hur man tvättar händerna för att förhindra (H1N1) svininfluensa
 • hur man bestämmer när jag är gravid eller vilken dag
 • bandmask hos barn
 • Vilka är de behandlingar för njursten när man är gravid?
 • användning av alkohollösning för avlägsnande av löss
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com